Glad for KrF-signaler om Frp-samarbeid

Høyre-leder Erna Solberg tror på borgerlig samarbeid.

POSITIV TIL SAMARBEID: Høyre-leder Erna Solberg sier partiets dører står åpne for bredt borgerlig samarbeid. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX.
POSITIV TIL SAMARBEID: Høyre-leder Erna Solberg sier partiets dører står åpne for bredt borgerlig samarbeid. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Kristelig Folkepartis åpne holdning til et samarbeid med Fremskrittspartiet blir tatt godt imot av Høyre-leder Erna Solberg.

Optimistisk - Diskusjonen i KrF er interessant, og signalene som kom i helgen er positive. Det gir grunn til optimisme med tanke på et bredt borgerlig samarbeid ved valget i 2013, sier Solberg til NTB.

Hun understreker at strategidiskusjonen i KrF er et indre anliggende, og sier partiet selv må avgjøre veien videre.

- Jeg har ingen tro på at det går an å true eller lokke andre partier til samarbeid. KrF må få diskutere sin strategi i fred for kommentatorvirksomhet fra oss andre. Men for oss står alle dører åpne, sier Høyre-lederen.

- Må snakke KrF var i helgen samlet til strategikonferanse i Oslo, og forholdet til Frp og de andre partiene på borgerlig side er blant spørsmålene som diskuteres.

- Vi må snakke mer og bedre med Fremskrittspartiet enn hva vi har gjort til nå, sa nestleder Inger Lise Hansen til NTB lørdag. Partileder Dagfinn Høybråten er heller ikke avvisende til tettere en dialog med Siv Jensens parti.

- I god tid før valget bør partiene som står utenfor regjering finne ut hvordan et godt regjeringsalternativ kan skapes. Men det betyr ikke at vi skal ferdigforhandle et slikt samarbeid før valget, sier han.
(NTB)