Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Glad for møtet, ikke resultatet

Talsmann for familien til Martine Vik Magnussen mener mer press mot Jemen er nødvendig.

DREPT:  Martien Vik Magnussen ble funnet drept i London i 2008. Den eneste mistenkte i saken, rikmannsønnen Farouk Abdulhak oppholder seg etter alt å dømme i Jemen.
DREPT: Martien Vik Magnussen ble funnet drept i London i 2008. Den eneste mistenkte i saken, rikmannsønnen Farouk Abdulhak oppholder seg etter alt å dømme i Jemen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Utenriksminister Jonas Gahr Støre møtte tidlig i dag norsk tid jemenittiske myndigheter for å snakke om drapet på Martine Vik Magnussen.

Møtet fant sted under en energikonferanse i Abu Dhabi. Det er første gang norske og jemenittiske myndigheter møtes om saken på ministernivå.

 - Vi har tidligere sagt at Norge må ta opp saken i bi- og multilaterale fora for å legge press på Jemen. Da vi hørte om denne konferansen ga vi uttrykk for at vi forventet at han ville ta opp drapssaken der.  Vi er glade for at Støre benyttet anledningen, men resultatet var ikke så oppløftende, 
sier talsmann for familien Arne Elias Corneliussen til Dagbladet. 

Corneliussen understreker at han bare har lest om saken på Dagbladet.no. Ifølge Støre gjentok Jemen på møtet at de ikke vil utlevere drapsmistenkte Farouk Abdulhak.

- Drapet skjedde i London, og det er England som er ansvarlige i saken. Vår innstilling er fortsatt at en rettsforfølgelse må skje her. Men det er en norsk borger som er blitt voldtatt og drept. Norske myndigheter er ansvarlig for nordmenns rettssikkerhet. Det er viktig at Norge nå benytter seg av kreative løsninger for å få til en utlevering. Her er USA viktige. De dobler nå sin støtte til Jemen.Jemen er økonomisk og militært svake. Vi må i langt større grad enn tidligere benytte oss av det trykket som nå er mot Jemen, sier han.

Arne Elias Corneliussen har også merket seg at Jemen kjente til Al Jazeeras arbeid med en dokumentar om Martine-drapet. Han ser dette som et godt tegn.

- Mediene i Midtøsten har så og si ikke hatt noe stoff om drapet. At Al Jazeera jobber med en dokumentar er viktig for å øke presset fra de andre landene i Midtøsten, mener han.

FØRSTE MINISTERMØTE:  Jonas Gahr Støre og politisk rågdiver i UD Tarjei Skirbekk (nummer to fra høyre) møtte i morges Jemens energiminister Awad Al Soqatri (t.v) og Jemens ambassadør til De forente arabiske emirater, Abdullah Hussain Adalfie i Emirat-hovedstaden Abu Dhabi. Foto: Ragnhild Imerslund, UD
FØRSTE MINISTERMØTE: Jonas Gahr Støre og politisk rågdiver i UD Tarjei Skirbekk (nummer to fra høyre) møtte i morges Jemens energiminister Awad Al Soqatri (t.v) og Jemens ambassadør til De forente arabiske emirater, Abdullah Hussain Adalfie i Emirat-hovedstaden Abu Dhabi. Foto: Ragnhild Imerslund, UD Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media