- Glad for visshet

Midt i sorgen er familien til Benedicte Maxwell Iversen glad for å ha fått visshet om hva som skjedde med henne. Men fortsatt er dødsfallet uforståelig for Benedictes nærmeste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det viktigste for oss var at Benedicte ble funnet, og det er vi glade for at hun nå er. Men selv om vi var forberedt på det verste og nå har fått visshet i hva som er skjedd, er det like uforståelig for oss som den dagen hun forsvant, sier Sidsel Grasli til NTB.

Hun er Benedictes Maxwell Iversen tante og familiens talsmann.

Personlig tragedie

Familien ble varslet søndag kveld av politiet om at en kvinne som kunne være Benedicte, ble funnet død ved Sandermosen stasjon i Maridalen i Oslo av en turgåer søndag ettermiddag. 28-åringen hadde da vært savnet siden 2. påskedag.

Først i dag fikk familien bekreftet fra Rettsmedisinsk institutt at den døde var Benedicte Maxwell Iversen, og obduksjonen viste at hun ikke var blitt utsatt for noen kriminell handling.

- Vi anser ikke saken som en kriminalsak lenger. Obduksjonen, sammenholdt med tekniske funn på stedet, gjør at vi ser på det hele som en personlig tragedie, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt til NTB.

Han sier at politiet ikke vil komme med ytterligere uttalelser om dødsårsaken, og legger til at kun små etterforskningsskritt gjenstår, før politiet regner saken som avsluttet.

Stor takk

Mandag var en svært tung dag for familien til den døde 28-åringen.

- Familien har det svært vanskelig, sier Sidsel Grasli, selv svært rørt.

- På den ene siden er vi glade for at hun er funnet, på den andre siden er familien veldig lei seg og i sjokk.

På vegne av familien takker tanten for all støtte familien har fått.

- Det har vært helt fantastisk å oppleve den støtten vi har fått. Den har vært helt overveldende; det virker som hele Norge har engasjert seg. Vi vil gjerne takke alle sammen for alt de har bidratt med og for å ha deltatt i letingen etter Benedicte, sier tanten.

Familien inviterte i kveld til åpent hus, slik at alle som kjente Benedicte kunne komme sammen og minnes henne.

- Dette er helt uforståelig. Man gjør seg mange tanker om hvordan mennesker fungerer når slikt skjer, sier Grasli

Leteaksjoner

Familien til Benedicte Maxwell Iversen arrangerte en storstilt privat leteaksjon parallelt med politiets etterforskning. Plakater med bildet av Benedicte ble hengt opp i store deler av byen, men ingen observasjoner ble gjort av henne etter at hun var innom en 7-Eleven-butikk i Homansbyen 2. påskedag. Både dykkere og helikopter søkte etter den savnede, og politiet konsentrerte seg den siste tiden om leting ved avsidesliggende parkeringsplasser.

Liket av Benedicte Maxwell Iversen ble funnet av en turgåer i skogen ved 16-tiden søndag ettermiddag. Først nærmere klokken 21.30 ble avdøde kjørt bort, etter at tekniske etterforskere hadde undersøkt stedet der den døde kvinnen ble funnet.

UFORSTÅELIG: Sidsel Grasli og resten av familien er glade for å få visshet, samtidig er dødsfallet ubegripelig for dem.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer