Glad går ikke av før han blir kastet

Karl Glad får støtte av legene på Ullevål sykehus som krever at han får fortsette som styreleder. Selv sier han at han ikke går før han blir kastet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Glad mener at helsebyråd Ellen Chr. Christiansens taktikk er å få ham til å trekke seg fra styrevervet. Men det har han ingen planer om.

Glad akter å møte opp på det lenge planlagte styremøtet ved Ullevål i morgen ettermiddag. Han har ikke mottatt noen formell oppsigelse fra helsebyråden.

- Hvis det er så at jeg er gått av fordi jeg har fått sparken, møter jeg opp for å gi styret en orientering, sier Glad til NTB.

- Jeg trekker meg ikke før jeg får en oppsigelse, sier han.

- Situasjonen på sykehuset er kritisk, og vi står helt uten operativ ledelse, sier hovedtillitsvalgt for yngre leger, Yngve Mikkelsen til Aftenposten Aften.

Sammen med de andre tillitsvalgte legene plasserer han ansvaret klart hos helsebyråden og mener hun har prøvd å tvinge Glad til å ansette en direktør med en umulig oppgave.

Legene viser til at Glad er en anerkjent kapasitet på ledelse og omstilling. Når han konkluderer med at byrådets sparekrav er umulig, burde byråden lyttet. (NTB)