Glad gutt griller

To rikmannssønner med like slips kjemper om presidentembetet i USA, men bare Bush framkaller sterke følelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Hummer og froskelår på grillen, chardonnay, Crème brûlée og selvsagt Heinz ketchup. Slik tenker den Bush-vennlige avisa The New York Post seg menyen når John Kerry og familien griller i hagen hjemme i Boston. Hos George W. og Laura Bush i Texas surrer det svinekoteletter og pølser på grillen, mens lettøl og eplepai er i kjølebagen.

Menyene ble presentert som en kommentar til Quinnipac-universitetets meningsmåling med følgende spørsmål: - Hvilken av presidentkandidatene vil du helst invitere hjem til grilling i bakhagen?

Det er intet komisk eller irrelevant spørsmål i et land hvor nettopp den intuitive følelsen overfor kandidatene kan være vel så viktig som kunnskap om deres meninger og synspunkter. Resultatet levner ingen tvil, Bush er mannen amerikanerne vil grille med. Av de nesten 1200 spurte svarte 50 prosent at de helst vil ha George W. til å snu hamburgerne sine, mens 39 prosent kunne tenke seg å ta noen sommerkoteletter med John Kerry.

Bushs gradvise imagebygging, fra pappagutt til folkelig «good old boy», er et politisk mesterstykke, særlig av en fyr som mange mener er stein dum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer