Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Glad jeg overlevde

NEW YORK (Dagbladet): - Så mye gikk galt at det er utrolig jeg kom gjennom filmingen med livet i behold, forteller Sandra Bullock (33), som nesten druknet under filminnspillingen av «Speed 2». Filmen har norgespremiere i dag, i likhet med «I krig og kjærlighet» - også den med Sandra i den kvinnelige hovedrollen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg hadde skrubbsår og blåmerker overalt, men fikk ingen sympati ettersom jeg ikke mistet noe lem. Alle ble jo slått helseløse under denne innspillingen, sier Sandra Bullock til Dagbladet.

Handlingen i actionfilmen «Speed 2» foregår om bord på det norske cruiseskipet «Seaborn Legend» i Det karibiske hav.

Vannskrekk

Å filme på vann er et mareritt. Vind, bølger og sjøsyke gjorde ikke prosessen lett. Men for Sandra var det verre. Hun hadde nemlig også vannskrekk!

- Da jeg var 14 år gammel, prøvde jeg meg som surfer og forsvant i havet. Siden har jeg hatt vannskrekk. Bare å holde hodet under vann i badekaret får hjertet mitt til å stormbanke.

Så hvorfor i all verden takket hun ja til en actionfilm på sjøen?

- Jeg hadde høydeskrekk før jeg prøvde meg på fjellklatring. Jeg trodde at filmen ville kurere meg for vannskrekk. Jeg hadde tross alt eksperter til å veilede meg. Hva kunne slå feil?

Ikke så lite når man tilbringer 12 timer om dagen i vannet med hendene bundet fast på ryggen.

- Enkelte dager hadde jeg helt panikk, men jeg sa ingen ting. Jeg er jo en selvstendig kvinne og stolt av det. Men Jason (Patric, motspiller) merket hvor engstelig jeg var. En gang grep han fatt i nakken min og fikk stoppet filmingen da han skjønte jeg var i ferd med å drukne. Hadde han ikke gjort det, er jeg sikker på at jeg hadde endt opp i propellen.

- Jeg var jo sikker på at scenene skulle spilles inn i en stor, varm tank og ikke midt ute på havet. Rundt beina hadde jeg vekter som skulle holde meg nede. Så kom Jason svømmende og ga meg luft med et kyss før jeg kunne komme meg opp til vannflaten. Og rundt meg så jeg haier og tenkte: «Vil de foretrekke filmkarene i metallburet eller den nesten nakne jenta med vekter rundt beina?»

Mange stjerner vegrer seg for å lage oppfølgere, og før «Speed 2» var heller ikke Sandra tent på å gjøre det.

Takker regissøren

- Den eneste grunnen til å gjøre en oppfølger er når den nye filmen er bedre enn første, sier Bullock, som fikk 155 millioner kroner i honorar for «Speed 2».

- Da jeg leste manuset visste jeg at det handlet om mennesker som publikum virkelig kunne bry seg om. Dessuten ga Jan (de Bont, regissør) meg sjansen med den første «Speed»-filmen. Takket være ham er jeg stjerne i dag. Jeg følte at jeg skyldte ham denne filmen.

Men Sandras motspiller fra «Speed», Keanu Reeves, er ikke å finne i fortsettelsen.

- Jeg er lei for at Keanu ikke ble med på «Speed 2», men jeg respekterer hans valg, sier Sandra om at Keanu valgte å turnere med bandet sitt, Dogstar, framfor å filme med henne.

I stedet valgte Sandra den nærmest ukjente Jason Patric som sin motspiller i den 850 millioner kroner dyre produksjonen.

- Studioet forsto ikke hvorfor jeg ville ha Jason, men jeg ba dem se på filmene hans. Han er fantastisk i «After Dark, My Sweet» og «Rush». Til slutt sa de okei. Da ble det å overtalte Jason til å prøve seg som actionhelt.

En stor kjærlighet

- Jeg er blitt koblet sammen med noen praktfulle menn. Fra Keanu til Chris (O'Donnell, motspilleren i dagens premierefilm «I Krig og Kjærlighet»), Matthew McConaughey («A Time to Kill») og fotballspillere jeg ikke engang kjenner!

Men slike rykter gjør henne ikke klin gæren?

Hun smiler varmt.

- Nei, vennene mine har lært meg å le av det hele.

Grunnen til at det ikke er noen mann i Sandras liv er at hun ikke er kommet over bruddet med ekskjæresten Tate Donovan. Paret møttes i 1990 under innspillingen av «Love Potion No. 9», og var sammen i fire år.

- Man har én stor kjærlighet her i livet, og den har jeg allerede hatt.

Sandra Bullock er morsom, energisk, likandes og søt. Hun er like populær blant dem hun jobber med som hun er hos kinopublikum. Likevel synes hun ikke «Amerikas kjæreste» er et klengenavn som beskriver henne noe særlig godt.

Bedre kontroll

- Jeg er litt lei av å kalles «Amerikas kjæreste» - jeg er ingen søt jente! Jeg har brodd.

Og det er nok sant. I fjor viste Sandra nettopp dette ved å sparke sin manager gjennom tolv år og advokaten hun hadde hatt i sju. Hun ansatte faren som sin nye manager, mens søsteren ble hennes advokat.

- Jeg ville ha bedre kontroll over karrieren min. For å takle suksessen må jeg omgi meg med folk jeg kan stole på. Og nå fungerer dette for meg, sier hun.

- Men noen ganger ønsker jeg meg tilbake til tida før «Speed». Når du har vært med i en hitfilm, er det ikke lenger snakk om ditt talent som skuespiller. Alt dreier seg om hvor mye penger du bringer inn på kino. Og så blir du stilt de mest uforskammede spørsmål, om alder og penger. Jeg er oppdratt til ikke å spørre om folks alder, hvor mye de tjener og om deres privatliv.

Sier Sandra, og så smiler hun, like søtt som alltid.

- Selvfølgelig trenger jeg ikke å svare på slike spørsmål. Folk kaller meg «Amerikas kjæreste» i dag, men jeg er sikker på at de en dag kommer til å kalle meg «Amerikas heks»!

Filmanmeldelsen: Til bunns med høy hastighet

AMERIKAS KJÆRESTE: - I dag blir jeg kalt «Ameriaks kjæreste», men jeg er sikekr på at jeg en dag kommer til å bli kalt «Amerikas heks», sier Sandra Bullock, premiereklar med to filmer i Norge, «Speed 2» og «I krig og kjærlighet».