Glad sparket fra Ullevål-styret

Da styreleder Karl Glad ved Ullevål sykehus nektet å møte byråd for helse- og sykehus, Ellen Chr. Christiansen, sprakk det for byråden. Christiansen sparket Glad kort tid etter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Glad skal selv ha ønsket å gå av. Christiansen uttrykker sterk misnøye med måten han har opptrådt på. Hun steilet blant annet over tilbudet Glad ga til den siste direktørkandidaten.

- I tilbudet står det at Karl Glad har forståelse for at vedkommende ikke kan levere det budsjettet vil kreve. Det er helt uakseptabelt, og er en av grunnene til at jeg straks ba om et møte med Glad, sier Christiansen.

To millioner

Tilbudet innebar også en fallskjermordning på ett års lederlønn, samt en pensjonsordning som ville kostet Oslo kommune to millioner kroner.

Men Glad ønsket ikke å møte med Christiansen for å diskutere tilbudet han hadde gitt kandidaten.

- Jeg spurte ham direkte: Er det slik å forstå at du stiller din plass til disposisjon? Han svarte at det var en naturlig fortolkning, sier byråden.

Flere årsaker

Misnøyen med Glad har flere årsaker. Blant annet mente han at sykehuset trenger tre år på nødvendige omlegginger. I går forkynte Glad på NRK at den anstrengte økonomien ved sykehuset gjorde det umulig å finne en ny administrerende direktør. Umiddelbart etterpå sendte byråd Christiansen ut en pressemelding hvor hun fremmet forslag om at Glad måtte gå av.

MÅTTE GÅ: Karl Glad, styreleder ved Ullevål Sykehus.