- Glad vi ikke har det sånn

- Jeg er veldig glad for at vi ikke har sånne forhold i KrF, sier Kjell Magne Bondevik om rabalderet i Ap. Nå gir han klar beskjed om at bråket minsker lysten hans til å samarbeide nærmere med partiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed strør statsministeren salt i åpne Ap-sår ved å varsle at Thorbjørn Jaglands bitre oppgjør med Jens Stoltenberg og den påståtte ukulturen i Ap kan få alvorlige politiske konsekvenser. Det er nettopp dette Stoltenberg frykter aller mest.

Undring

- Jeg reagerer med undring på at hele denne debatten kommer opp igjen nå. Jeg er veldig glad for at vi ikke har sånne forhold i KrF. Hos oss fungerer heldigvis lederskapet på en utmerket måte, sier statsminister Kjell Magne Bondevik til Dagbladet.

For første gang velger statsministeren å si noe om striden som har herjet i Ap de siste dagene.

- Jagland hadde åpenbart et stort behov for å si ifra. Indre stridigheter er noe av det verste som finnes, og det er tydelig at han må ha opplevd situasjonen som frustrerende. Men det er jo litt rart at dette kommer opp igjen etter den runden som var i januar, sier Bondevik.

Troverdighet

- Svekker bråket Ap's troverdighet som en eventuell samarbeidspartner i regjering når partilederen går så sterkt ut og advarer mot ukultur og verkebyller i eget parti?

- Det øker ikke akkurat Arbeiderpartiets attraktivitet som samarbeidspartner, svarer Bondevik.

Dermed gjør han livet enda vanskeligere for Stoltenberg, som i sommer gikk ut og inviterte KrF til regjeringssamarbeid i 2005. Bondevik understreker at han fortsatt ikke ønsker å delta i en diskusjon om andre regjeringsalternativer, men gir klar beskjed til Ap's påtroppende leder om at han nå må jobbe knallhardt for å bygge opp partiets troverdighet overfor KrF etter rabalderet som har vært.