Glade barn - og foreldre

Verken Emma (4 1/2) eller Julie (2 1/2) lengter hjem fra barnehagen. Også mødrene er strålende fornøyd med barnas tilbud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barnehagene er den offentlige tjenesten folk er mest fornøyd med. 92 prosent av de spurte sa at de var tilfreds med barnehagetilbudet, og bare åtte prosent var misfornøyd.

- Vi har vært kjempeheldig med barnehagen, for jeg tror det kan være store forskjeller. Personalet her er helt utrolig, sier Anne Harviken.

Hun er ikke overrasket over at tre av fire foreldre sier at de er meget/svært fornøyd med barnehagene.

- Jeg har ingenting å utsette på barnehagen, sier hun.

Nina Winger Sørum får to barn i Maridalsveien barnehage til høsten. Eldstedatteren Julie (snart 5) spretter rundt i barnehagen og har ikke noen hast med å komme hjem.

- Det eneste problemet har vært at det har vært vanskelig å få begge barna i samme barnehage, men det har ordnet seg nå, sier Sørum.

Men de to mødrene synes prisen for barnehageplass er stiv. Heldagsplassen til Emma koster nær 4000 kroner i måneden. Og de vet at mange har problemer med å få plass.

Og nettopp pris og barnehagedekning er det flest har oppgitt at de er mindre fornøyd med i Norsk Gallups undersøkelse. Også inneklima er en av faktorene som trekker ned. Derimot er en overveldende andel av foreldrene fornøyd med hvordan barna trives i barnehagen.

- Det er hyggelig at folk er fornøyd. Vi har også inntrykk av at folk setter pris på den opplevelsen barna, så det er ikke overraskende, sier pedagogisk leder Randi Tveit i Maridalsveien familiebarnehage i Oslo.

<B>STORFORNØYD:</B> Mamma Anne Harviken mener at datteren Emma blir tatt godt vare på i barnehagen.