Glade Høyre-gutter

- Sentrumsregjeringen er et historisk tilbakelagt kapittel. Sentrums eneste vei tilbake til regjeringskontorene går via et bredt ikke-sosialistisk samarbeid. Det håper jeg sentrum vil innse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik formulerer Høyre-leder Jan Petersen sin oppfatning av hvem som bør være venner med - og regjere sammen med - hvem, etter valget i 2001.

I går var Høyre vertskap i serien «partienes sommer-avslutning med nogo attåt». Jens Stoltenberg bød pressen vann til maten på LO-skolen i landlige Sørmarka. Hos landets ledende byparti på en tilbaketrukket uterestaurant i sentrum, kunne man velge mellom mineralvann og vin til kyllingsalaten.

Partileder Petersen framsto slipsløs, kortermet og komfortabel med både meningsmålingene og den politiske situasjonen for Høyre.

Sammen med parlamentarisk nestleder Per-Kristian Foss uttrykte han stor tilfredshet med at Ap under Jens Stoltenberg har satt på dagsordenen, og legitimert, både privatisering av Statoil og modernisering av offentlig sektor.

- Dette er saker Høyre har ivret sterkt for i lengre tid. De grunnleggende debattene om privatisering, nedlegging av fylkeskommunen, landbruksoppgjøret osv. går vår vei. Høyre står sentralt i den politiske debatten, sa Petersen.

Men Petersen vedgikk at det er vel drøyt å utrope Høyre til det nye sentrumspartiet.

Noe regjeringssamarbeid med mellom Høyre og Ap etter stortingsvalget i 2001 holder han for både usannsynlig og ikke ønskelig.