Gladkristen dømt for heroinsalg

De to medlemmene av Levende Ord spredte mer enn det glade budskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to Levende Ord-medlemmene fra Bergen spredte ikke bare det glade budskap, eller hva Karl Marx' mente var «opium for folket». De spedde i tillegg på med heroin.

I går ble eldstemann av de to dømt til tre og et halvt års fengsel, mens andremann fortsatt venter på rettssak, ifølge Bergens Tidende.

De to, som var brødre ikke bare i troen men også i kjød og gjerning, skal ifølge tiltalen ha solgt minst 700 gram heroin og flere kilo hasj.

- Jeg skulle selge litt for min bror, men spiste av lasset. Det førte til at jeg opparbeidet meg gjeld, og dermed måtte selge mer, forklarte den dømte i retten.

Han er tidligere domfelt to ganger. Nå lover mannen, som har gått på Bibelskole og vært aktivt med i Levende Ord, å ta et oppgjør med livsførselen.

Påtalemyndigheten tviler imidlertid på løftene. I sin forrige dom fikk mannen nemlig betinget straff fordi han etter sigende var «inne i en god rehabiliteringssituasjon».

Får komme tilbake

Bergens Tidende omtalte tiltalen også tidligere i høst. Da uttalte pastor Enevald Flåten at Levende Ord var klare til å ta de to brødrene tilbake, selv om menigheten mener det er uakseptabelt å bruke stoff.

- Jesus både kan og vil helbrede misbruk, uttalte Flåten.

<B>TAR DEM TILBAKE:</B> Pastor Enevald Flåten (stående) og Levende Ord er klare til å ta de to brødrene tilbake. - Jesus både kan og vil helbrede misbruk, sier Flåten til Bergens Tidende.<br>Foto: SCANPIX