«Været»

Gladmelding før vinterferien

Dette blir værvinneren i den første helga i vinterferien.

GOD START: - Starten på vinterferien ser bra ut med nokså rolig vær og vi forventer da ingen store naturlig utløste skred med det første, forteller Emma Julseth Barfod, vaktleder i Snøskredvarslingen Varsom. Foto: Gorm Kallestad / NTB
GOD START: - Starten på vinterferien ser bra ut med nokså rolig vær og vi forventer da ingen store naturlig utløste skred med det første, forteller Emma Julseth Barfod, vaktleder i Snøskredvarslingen Varsom. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Mange har sikkert tenkt til å legge turen til fjellet til helga. Natt til fredag blir det snøfokk i Sør-Norge, men vinden vil minke utover fredag formiddag slik at det blir gode kjøreforhold utover ettermiddagen, sier vakthavende meteorolog Pernille Borander til Dagbladet.

Utover dette det blir en ganske rolig helg over hele landet.

Nedbør

Til helga får alle litt nedbør, men på lørdag blir det kjøligere. Da blir det litt snø til både vestlandet, Sørlandet og helt sør på Østlandet.

Meteorologen melder om mulighet for gode skiforhold i helga, men minner om at det er en litt skiftende værtype fortsatt.

- Ser ut som det blir bra særlig i indre strøk på Østlandet. Det er typisk at det er litt mer nedbør i vestlige og sørlige deler av landet. Det ser ut som Innlandet fylke stort sett slipper unna nedbøren.

Innlandet peker seg ut som det beste alternativet nå i helga, ifølge meteorologen.

- Det ser ut til å bli bra på Sjusjøen. I hvert fall første del av ferien. Innlandet fylke skiller seg kanskje litt ut med at de har de tørreste prognosene, sier Borander.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer