Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gladmelding: Ikke dyrere bilforsikring

Skadeutbetalingene øker mindre enn før. Derfor blir ikke bilforsikringen dyrere. Hver dag skjer det 1000 bilulykker. Og vi kjører fortere, tettere og mer aggressivt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til glede for alle landets bileiere: Antall skader øker ikke like mye som før. Fra 1997 til 1998 økte skadeutbetalingene med 7 prosent, mens de fra 1996 til 1997 økte med 16 prosent. Dette ser selskapene på som en seier. Særlig fornøyd er de med at de kostbare utbetalinger etter personskader for første gang er redusert. Og resultatene etter årets første måneder viser at den positive utviklingen fortsetter.

- Sikrere biler er en hovedårsak til at personerstatningen etter skader går ned, sier informasjonssjef Stein Haakonsen i Norges Forsikringsforbund til Dagbladet.

Fortsetter den positive utviklingen, vil det føre til at prisene på bilforsikring ikke vil øke. Premiene er et resultat av erstatningsutbetalingene. Det som bekymrer er at antall biltyverier økte med hele 15,3 prosent fra 1997 til 1998, sier Haakonsen. Forsikringsselskapene registrerer at bilistene kjører fortere, tettere og mer aggressivt. Antall påkjørsler bakfra øker - og det har sammenheng med at man ikke holder avstand.

Hver skade har blitt dyrere å erstatte og koster nå i gjennomsnitt 24 300 kroner mot 21 400 kroner i 1997. Men det som virkelig teller er at personskadene går ned - for det er disse som virkelig er dyre.