Gladmelding til studenter: elleve måneders studiestøtte er vedtatt

- Dette vil gi studenter mer tid til studiene, sier studentleder. 

Universitetsplassen ved universitetet i Oslo sentrum. Juridisk fakultet. Universitet. Høyere utdanning. Undervisning. Forskning. Skole. Studier. Student. Utdannelse. Lærested. Læring. Offentlige bygg. Arkitektur. Bygning.
Foto: © Bjørn Frostad / Samfoto
Universitetsplassen ved universitetet i Oslo sentrum. Juridisk fakultet. Universitet. Høyere utdanning. Undervisning. Forskning. Skole. Studier. Student. Utdannelse. Lærested. Læring. Offentlige bygg. Arkitektur. Bygning. Foto: © Bjørn Frostad / Samfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Stortinget vedtok i dag planen for en opptrapping fra ti til elleve måneders studiestøtte.

Dette er et stort steg på veien mot en enda bedre studiehverdag, og et viktig tiltak for å gi studenter nødvendig tid til studiene, skriver Norsk Studentorganisasjon i en pressemelding.

En drøy måned etter at regjeringen la frem opptrappingsplanen til elleve måneders studiestøtte har i dag et enstemmig storting stilt seg bak planen.

– Vi er glade for at planen endelig er vedtatt. Det er ingen tvil om at dette er et svært viktig tiltak for å gi studenter mer tid til studiene. Det er derfor gledelig at alle partiene på stortinget nå støtter en plan for opptrapping, sier en fornøyd NSO-leder Therese Eia Lerøen.

Gjelder bare heltidsstudenter

– Sammenlignet med den generelle velferdsutviklingen i Norge har studentene tapt i lang tid. 11 måneder studiestøtte er et stort og viktig steg i retning , fortsetter Lerøen.

At siste utbetaling fra Lånekassen har kommet før eksamensperioden er over, har for mange studenter betydd ekstra jobbing ved siden av studiene for å kunne betale husleien i måneden etter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer