Universitetsplassen ved universitetet i Oslo sentrum. Juridisk fakultet. Universitet. Høyere utdanning. Undervisning. Forskning. Skole. Studier. Student. Utdannelse. Lærested. Læring. Offentlige bygg. Arkitektur. Bygning.
Foto: © Bjørn Frostad / Samfoto
Universitetsplassen ved universitetet i Oslo sentrum. Juridisk fakultet. Universitet. Høyere utdanning. Undervisning. Forskning. Skole. Studier. Student. Utdannelse. Lærested. Læring. Offentlige bygg. Arkitektur. Bygning. Foto: © Bjørn Frostad / SamfotoVis mer

Gladmelding til studenter: elleve måneders studiestøtte er vedtatt

- Dette vil gi studenter mer tid til studiene, sier studentleder. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Stortinget vedtok i dag planen for en opptrapping fra ti til elleve måneders studiestøtte.

Dette er et stort steg på veien mot en enda bedre studiehverdag, og et viktig tiltak for å gi studenter nødvendig tid til studiene, skriver Norsk Studentorganisasjon i en pressemelding.

En drøy måned etter at regjeringen la frem opptrappingsplanen til elleve måneders studiestøtte har i dag et enstemmig storting stilt seg bak planen.

– Vi er glade for at planen endelig er vedtatt. Det er ingen tvil om at dette er et svært viktig tiltak for å gi studenter mer tid til studiene. Det er derfor gledelig at alle partiene på stortinget nå støtter en plan for opptrapping, sier en fornøyd NSO-leder Therese Eia Lerøen.

Gjelder bare heltidsstudenter

– Sammenlignet med den generelle velferdsutviklingen i Norge har studentene tapt i lang tid. 11 måneder studiestøtte er et stort og viktig steg i retning , fortsetter Lerøen.

At siste utbetaling fra Lånekassen har kommet før eksamensperioden er over, har for mange studenter betydd ekstra jobbing ved siden av studiene for å kunne betale husleien i måneden etter.

Det finnes allikevel et lite skår i gleden. Ordningen er nemlig kun lagt opp til å gjelde studenter som studerer på fulltid. Studenter som søker om redusert studiestøtte vil derfor ikke innebefattes av den nye ordningen.