Gladmelding: Været kan snu

Lavtrykksaktivitet styrer været de neste dagene, men en høytrykksrygg er på vei mot Skandinavia og kan slå ut. Da kan det bli sol og varmere, først på Sør- og Østlandet.

BLI VARMERE: På mandag er det grått på Kadettangen i Sandvika, men det kan snu og bli sol de neste dagene. Foto: Shad Madian / Dagbladet
BLI VARMERE: På mandag er det grått på Kadettangen i Sandvika, men det kan snu og bli sol de neste dagene. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidlig mandag kom den nedslående beskjeden om høstlig vær denne uka. Det var spådd vind og nedbør i store deler av landet.

En høytrykksrygg er på vei mot Skandinavia og med det kan det snu og bli varmere, særlig på Sør- og Østlandet.

Kan snu

PROGNOSE: Bildet viser temperaturer for fredag kl. 17. Temperaturskalaen er til høyre. Foto: Meteorologisk institutt. P
PROGNOSE: Bildet viser temperaturer for fredag kl. 17. Temperaturskalaen er til høyre. Foto: Meteorologisk institutt. P Vis mer

Meteorolog Martin Granerød sier at det er lavtrykksaktivitet i landet vårt.

- Det forventes en del vind og nordlig stiv kuling på kysten av Vestlandet i morgen formiddag, men at det roer seg ned i løpet av i morgen kveld, sier meteorologen.

Det er fra Lindesnes i sør og nordover i Trondheimsfjorden det er snakk om skyer og regn.

Men det ser ut til snu.

- En høytrykksrygg er på vei mot Skandinavia og om det slår ut kan det komme over 20 grader og flere soltimer, særlig i sør og på Østlandet, sier Granerød.

Først vil det bli soltimer sør og øst, så vest og nærmere helga også i Nord-Norge.

TEPPELAGT: En «mur» av sand la seg over flere byer i Qinghai-provinsen i Kina. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

Bedre vær utover uka

I morgen vil gråværet delvis henge igjen, ifølge meteorologen.

Sør og øst vil være først ute med finværet og på Vestlandet kan det bli bedre utover uka.

- På Vestlandet kan det bli bedre torsdag eller fredag. For Nord-Norge ser vi samme tralten, men potensielt at det kan bli bedre til helga.

Likevel advarer meteorologen om usikkert varsel.

- Det er sommervarsling og det er et usikkert varsel. Prognoser langt fram i tid vil være mer usikre.

Lynvarsel

Det er sendt ut gult farevarsel for tordenvær og mye lyn i deler av Møre og Romsdal og Trøndelag.

- Det er på grensa i Nordmøre til Trondheimsfjorden, tidligere var det lynaktivitet på Geilo, men det skal ha gitt seg, sier Granerød.

Når det kommer til tordenvær kan det være vanskelig å forutse lokale forskjeller. Noen steder vil ikke få tordenvær, skriver de i farevarselet.

Her kan du se lynobservasjoner i sanntid fra meteorologisk institutt Vis mer

- Med tordenvær vil det være store lokale forskjeller i intensitet. Tordenvær lever sitt eget liv og det er vanskelig å se hvor det kommer, sier meteorologen.

På Twitter kom Meteorologisk institutt med en oppdatering hvor de utvidet område for farevarselet til deler av Møre og Romsdal, Trøndelag og Innlandet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer