Været

Gladmelding: - Varmere enn normalt

August er rett rundt hjørnet, og markerer samtidig at sommeren begynner å gå inn i det avsluttende kapittelet. Men hvordan blir denne august-måneden sammenliknet med åra før?

SOMMERVÆR: Temperaturene ser lovende ut i august. Foto: Erik Johansen / NTB
SOMMERVÆR: Temperaturene ser lovende ut i august. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert

- Det er umulig å si helt spesifikt, men nå ser vi indikasjoner på at det vil fortsette å være samme værtyper som i juli, sier Erik Kolstad, klimaforsker ved Norce og Bjerknes centre, til Dagbladet.

Allerede mandag er det 1. august. Statsmeteorolog Aslaug Skålevik Valved ved Meteorologisk institutt sier onsdag formiddag til NTB at det er vanskelig å spå akkurat hvordan måneden vil starte.

- I prognosene bygger det seg ikke opp noe høytrykk. Akkurat nå er det noen små lavtrykk til stede, men det er for tidlig å si hvor mye det blir ut av det.

Hun fortsetter:

- Vi går mot roligere værtyper over hele landet nå, og sommeren er ei tid for ettermiddagsbyger, sier Valved.

Gladmelding

Ifølge Yr vil Oslo mandag, tirsdag, onsdag og torsdag neste uke ha regnfulle dager med høye temperaturer over tjue grader. I Kristiansand meldes det om litt mindre nedbør, men også litt kaldere. Det samme gjelder for Stavanger i vest.

I Trondheim vil været variere, med temperaturer rundt 17 grader. Tromsø må forberede seg på en del regn.

Kolstad kommer likevel med en gladmelding.

- Det ser ut som det blir litt varmere de stedene der har vært vått i landet. Der øker temperaturen litt i august, sier Kolstad.

Klimaforskeren sikter blant annet til Vestlandet og Nord-Norge.

KRASJER: I det Chia krysser målstreken på den regnvåte asfalten og reiser armene i været, går det ordentlig galt. Video: Twitter Vis mer

Varmere, men..

Blir dette en varmere eller kaldere august?

- Det er vanskelig å si. Når vi varsler langt fram i tid ser vi på gjennomsnittet i måneden. Men i forhold til en normal august, så er det sannsynlig at det blir varmere enn det som er normalt.

Han kommer med et lite skår i gleden.

- Ser man perioden under ett, så blir det litt mer nedbør enn normalt i gjennomsnitt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer