Coronavaksinering

Gladnyhet: - Vi kan være i mål

Tidlig denne uka er alle sykehjemsbeboere som ønsker coronavaksinen fullvaksinert. Det lover KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad. - Forhindrer død og alvorlig sykdom, sier han til Dagbladet.

COVID-19: Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) hadde en gledelig nyhet å komme med, for både store og små. Video: Regjeringen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) kan koste på seg et smil:

- Vi har snart fullvaksinert alle på sykehjem som ønsker vaksine, sier han til Dagbladet.

Dermed lover Ropstad at landet er foran skjema til FHI. Folkehelseinstituttet anslo 29. januar at fullvaksineringen av sykehjemsbeboere ville være i mål i først i midten av februar.

FHI anslår at det er omtrent 40000 beboere på sykehjem, ifølge FHIs statistikk er i overkant av 38000 personer fullvaksinert.

- Dataene vi har er ikke helt oppdatert, men vi regner med at å vi kan være i mål med vaksinen for denne gruppa allerede tidlig denne uka, sier han.

- Å slå ring rundt de mest sårbare er det viktigste vi gjør. Vaksinering av risikogruppene kan forhindre alvorlig sykdom og død, sier KrF-lederen.

Ernas scenario ryker

For ei uke siden presenterte statsminister Erna Solberg (H) tre mulige scenarioer for corona-pandemien.

Men allerede på fredag kunne Dagbladet fortelle at det mest optimistiske scenarioet har røket for statsministeren.

Skulle vi ha fullvaksinert alle i risikogruppene innen påske, måtte vi ha mottatt totalt minst 2,8 millioner vaksinedoser, mens vi foreløpig har mottatt cirka 250 000 doser (tall fra 29. januar). Hvis Norge får alle vaksinene vi er lovet de neste månedene vil vi få 1,4 millioner doser innen påske.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer