Gladnyhet på en gråværsdag: Sommervarmen gjør comeback

I Sør-Norge blir det varmere for hver dag som går. Mandag returnerer nemlig supersommeren. I Nord-Norge er det litt verre …

SOMMER: Det sol og varme temperaturer i Sør-Norge i mai og deler av juni. Nå ser det ut til at sommeren gjør comeback, i hvert fall Østafjells. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SOMMER: Det sol og varme temperaturer i Sør-Norge i mai og deler av juni. Nå ser det ut til at sommeren gjør comeback, i hvert fall Østafjells. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Selv om det er fredag, og du er klar for helg, må du i første omgang belage deg på paraplyvær, før sommertemperaturene returnerer i Sør-Norge mandag.

Fredag er det ventet at lavtrykket som ligger over sørlige deler av Sverige, gir perioder med regn på Nordvestlandet, i Trøndelag og nord på Østlandet. I resten av landsdelen blir det fint, viser prognosene til Meteorologisk institutt.

Varmest søndag

Men etter hvert som dagene går, blir været bedre.

- Lørdag og søndag blir det fint Østafjells, men det vil fortsatt være regnbyger i enkelte strøk på Vestlandet, Trøndelag og lengst nord på Østlandet, sier Ragnhild Nordhagen, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, til Dagbladet.

Ifølge prognosene blir søndag den varmeste dagen i helga, hvor det er ventet at man får opp mot 25 grader på Østlandet, opp mot 20 grader på Vestlandet og opp mot 13 grader i Trøndelag.

Når søndag blir til mandag, er det ventet sol og høyere temperaturer stort sett over hele Sør-Norge. Østafjells er det ventet at de varme maidagene gjør comeback, hvor de siste prognosene viser 25 grader. På Vestlandet kryper ikke temperaturene like høyt, men kommer opp i 16 grader rundt Bergen. I Trøndelag er det ventet at temperaturene blir de samme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.