Gla'jenta som kapret prinsen

Venner beskriver henne som et midtpunkt. Kong Harald sier at Slottet har lært seg å sette pris på Mette-Marit. Kronprins Haakon er stormforelsket. Dette er historien om den blide sørlandsjenta som vant prinsens hjerte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kronprins Haakon har kjempet for sin kjærlighet. Han har vært krystallklar på at det er Mette-Marit han vil være sammen med. Han har trosset anbefalinger, råd og advarsler fra kristenfolket og monarkister. Han har stått fast på sin kjærlighet på tross av politirapporter. Nå har også Slottet slått ring om alenemora fra Kristiansand. Det er ikke lenger tvil om at kongeparet har akseptert Mette-Marit som vår nye dronning.

Onsdag sa kong Harald: - Jeg er først og fremst glad for at kronprinsen har funnet seg en kjæreste. Vi håper og tror det ender med giftermål til slutt.

Yngst av fire

Jenta kronprinsen har valgt ut som den rette er yngst i en søskenflokk på fire. Pappa Sven Høyby er utdannet journalist, mens mor Marit Tjessem jobber i Kreditkassen i Kristiansand.

I barneåra var Mette-Marit populær blant de eldre søsknene. Det er 14 år mellom henne og storebror Espen som i dag er SAS-kaptein. Både for han og de to andre søsknene Kristin og Per var det var stas å få ei lita jente å passe og ha ansvar for.

Mette-Marit viste seg tidlig som en aktiv og frisk jente. Hun skaffet seg lett venner, og var ivrig på idrettsbanen. I barneåra var det spesielt slalåm og seiling som opptok henne. Hun vokste opp i Vågsbygd i Kristiansand og på Slettheie skole lærte hun å si fra hva hun mente i diskusjonstimene. Samfunnsengasjementet tok hun også med seg videre til Fiskå ungdomsskole der hun av venner blir beskrevet som en bestemt og ivrig debattant. Etter ungdomsskolen begynte hun på den lokale videregående skolen i Vågsbygd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer