- Gla'jenta vår er borte

Den psykisk utviklingshemmede gla'jenta er blitt redd og mistenksom. To menn er tiltalt for å ha voldtatt og mishandlet henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): - Den optimistiske gla'jenta vår er borte. Vi har fått ei jente som er pessimistisk, mistenksom og som ser problemer i alt og alle, fortalte jentas mor, da rettssaken mot de to mennene startet i Sør-Trøndelag tingrett i går.

- Jeg har hatt et helvete uten like etterpå. Jeg føler meg utrygg; låser døra når jeg er hjemme og tør ikke lenger gå ut alene. Hvis jeg hører ukjente mannsstemmer, begynner jeg å gråte, og jeg har mareritt om natta, forklarte jenta selv.

Hun er 25 år gammel, men en psykolog har ved hjelp av ulike tester vurdert hennes mentale alder til å være mellom fire og seks år.

Sint stemme

De tiltalte mennene på 40 og 47 år skal ifølge tiltalen ha møtt jenta på en pub i Trøndelag for to år siden. De skal ha tatt henne med hjem til 47-åringens bolig, for så å voldta og mishandle henne på det groveste.

- Jeg turte ikke si nei, for da hadde det blitt verre. De hadde sint stemme, tror jeg, skremmende sint stemme. Jeg måtte gjøre som de sa, forteller jenta.

Hun skal ha sagt nei og gjort motstand, men hun var alvorlig redd for at de fra før helt fremmede mennene skulle drepe henne. Hun har også forklart at de filmet noen av overgrepene med videokamera.

- Jeg var livredd. Da jeg kom hjem, lå jeg bare og ristet i senga, og jeg hadde mye smerter i underlivet, sier jenta.

Nekter

Det er funnet DNA-spor som ifølge aktor Kaia Strandjord knytter de tiltalte til den psykisk utviklingshemmede jenta, men begge nekter straffskyld.

Den tiltalte 47-åringen sier han ikke husker noe fra han sovnet på en benk utenfor puben til han våknet i sitt hjem dagen etter.

40-åringen erkjenner at jenta ble med dem hjem, men nekter for å ha forgrepet seg på henne.