Glamourdøden

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er en dårlig nyhet til hordene av nakne jenter som har bosatt seg utenfor kjendisbyen. De har strømmet til siden begynnelsen av 2000-tallet, inspirert av mennesker som Aylar Lie, Lene Alexandra Øien og Helene Rask. Med karrierene deres som motivasjonsfaktor har de dratt ned T-skjorta, og bosatt seg i en stadig voksende drabantby utenfor det forjettede kjendisland. Der fordriver de tida si med å fotografere hverandre, og venter på at det toget skal komme og kjøre dem til førsteplassen i norsk kjendistilværelse.

Det har vært god stemning i leiren i det siste. Toppene i norsk glamourindustri har abdisert. De som har hatt monopol på oppmerksomheten, sponsoravtalene og oppdragene, har lagt ned byråene sine, fjernet silikonen og kledd på seg. Aylar Lie (25) fullfører visstnok videregående, Helene Rask er treningsinstruktør, Lene Alexandra hviler ut som filosofisk blogger og Linni Meister er høygravid.

Tronen er ledig, og blant de ivrige som venter på opprykk, er Frp-politiker Tove Lill Løyte, Janis Maria fra «Charterfeber» og Negar Khan. Forrige mandag kræsja hun med en elg, men før dette har den norsk-iranske skuespilleren stilt toppløs i «Vi Menn», deltatt i realityshow, vist puppene på et moteshow i Oslo og brystvorta på den røde løper i Cannes. Forrige fredag lanserte hun sin første singel på et utested i Drammen. Med bakgrunn fra Iran, og tendens til å havne i skandaler (hun ble visstnok utvist fra India og en blomstrende Bollywood-karriere på grunn av visumtrøbbel) er det ingen grunn til at hun ikke skal bli den nye Aylar Lie.

Den dårlige nyheten, til dere lettkledde jenter der ute, er at glamourmodellene ikke var kommet for å bli. Det var slett ikke så lysbetont som det virket, og hadde dere orket å følge med i nyhetsbildet istedenfor å la dere blende av hvor kult det virket, ville dere forstått det ut fra Lene Alexandra sin oppfordring om aldersgrense på silikon, Helene Rask sitt innstendige mas om at fansen hennes måtte tenke på konsekvensene før de lot seg fotografere og Aylar Lie sin selvbiografi der det står, svart på hvitt: «Kjære jenter, ikke la dere lure. Dere kommer ikke til å få noen karriere etter å ha kledd av dere».

Sannheten er at toget til kjendiseliten har sluttet å gå fra glamourforstaden. Denne glamourtronen er nemlig ingen konstant gjenstand. Det var en ny medieskapt arena, reservert for den som til enhver tid forbløffer allmuen med sin væremåte og utseende – og gjerne oppfyller noen fordommer. Sjokket over at det fantes dumme, storbrystede og tilgjengelige damer har lagt seg, og offentligheten har funnet nye karikaturer å elske/hate. Akkurat nå er det vestkanguttstereotypen Petter Pilgaard, og den tradisjonelle søte og populære jenta, personifisert gjennom bloggere som svenske Isabella Løwengrip og Ida Wulff fra Tønsberg som nyter godt av å være seg selv.

Konklusjonen til dere molefonkne jenter som nå har sendt kroppene deres til offentlig forglemmelse og nettets evige hukommelse: Det er som all annen jentekultur. Det gjelder å være først, det gjelder å være seg selv – og det som er «deg» må passe med tidsånden. Vil du slå deg opp på å være deg selv, må du først bli en karakter som ikke allerede finnes på markedet. Lykke til.