KNIVSTUKKET I OSLO SENTRUM: To personer ble knivstukket i Oslo sentrum tirsdag kveld. En glamourmodell og hennes kjæreste er siktet i etterkant av hendelsene.
Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
KNIVSTUKKET I OSLO SENTRUM: To personer ble knivstukket i Oslo sentrum tirsdag kveld. En glamourmodell og hennes kjæreste er siktet i etterkant av hendelsene. Foto: Fredrik Varfjell / ScanpixVis mer

Glamourmodell siktet for drapsforsøk

En glamourmodell og hennes kjæreste er siktet etter de to knivstikkingsepisodene i Oslo sentrum på tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En glamourmodell og hennes kjæreste, begge i 20-åra, er siktet for drapsforsøk etter at to personer ble knivstukket i Oslo sentrum tirsdag kveld.

En mann ble knivstukket på Bussterminalen rett før klokka 22, og omtrent samtidig ble en annen mann knivstukket utenfor Narvesen i Østbanehallen på Oslo Sentralstasjon. Begge de to mennene ble bragt til Ullevål sykehus, men slapp unna hendelsene med lettere skader.

Pågrepet samme natt De to siktede ble pågrepet i Asker natt til onsdag, på bakgrunn av informasjon fra overvåkingsbilder fra åstedene.

Politioverbetjent Grete Metlid bekrefter overfor Dagbladet at en mann og en kvinne er siktet for drapsforsøk etter de to knivstikkingsepisodene.

- De to siktede er avhørt, og i tillegg har vi avhørt en av de fornærmede, men vi har ennå ikke fått avhørt den andre fornærmede, sier Metlid til Dagbladet.

Hadde rømt fra soning Hun forteller at kvinnen nå er løslatt.

- Siktelsen er opprettholdt, så blir det en fortløpende vurdering på dette etterhvert, sier Metlid.

Både mannen og kvinnen er tidligere kjent for politiet. Den siktede mannen hadde rømt fra en tidligere soning. Han er derfor ikke blitt framstilt for fengsling, men overført tilbake til soning.

Det var mannen som stakk ned de to guttene, ifølge politiet, men både mannen og kvinnen går igjen i de to ulike hendelsene, opplyser Metlid. De siktede kjente ingen av ofrene fra tidligere.

Erkjenner legemsbeskadeligelse Mannens advokat, Annette Barlinn, sier til Dagbladet at han erkjenner de faktiske forholdene.

- Han er siktet for drapsforsøk, og det erkjenner han ikke, men han erkjenner legemsbeskadeligelse, sier Barlinn.

- Hva har han sagt om årsaken til disse hendelsene?

- Han har forklart om en forutgående hendelse, sier forsvareren, men ønsker ikke å gå nærmere inn på dette.

Politiet ønsker heller ikke å gå nærmere inn på opplysninger om motiv på dette tidspunktet. Kvinnens advokat ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt, fordi hun trenger mer tid til å drøfte saken med sin klient.

Etterlyser vitner Politiet ønsker nå kontakt med tre unge gutter som kan ha vært vitner til hendelsen inne i Østbanehallen. De skal ha stått rett utenfor MacDonalds rundt klokka 22.00.

I tillegg vil politiet gjerne ha kontakt med en voksen mann og kvinne, som skal ha vært i «en situasjon» med de siktede utenfor Galleriet, i området ved Cafe Fiasko.

I tillegg har politiet fått opplysninger om en mann som skal ha blitt slått med ei veske av en av de siktede. Han vil de også gjerne komme i kontakt med.

SIKTET: Glamourmodellen er nå siktet for to tilfeller av drapsforsøk.
SIKTET: Glamourmodellen er nå siktet for to tilfeller av drapsforsøk. Vis mer