Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Glamox kutter 100 ansatte

Glamox-konsernet reduserer bemanningen med 100 ansatte. Årsaken er at kostnadene må kuttes som følge av stort driftsunderskudd hittil i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den største reduksjonen skjer ved avdelingen i Bremen i Tyskland og i Molde, der henholdsvis 50 og 33 stillinger tas bort. I Estland og i Halden blir det bare små endringer, mens det ikke blir reduksjoner i det hele tatt i Kina og Canada.

Konserndirektør Odd Tore Finnøy i Glamox sier til Romsdals Budstikke at det først og fremst er ansatte i administrative stillinger som kuttes. 17 ansatte i Molde blir oppsagt, mens den øvrige reduksjonen skjer ved naturlig avgang og ved permitteringer.

Glamox-konsernet har 1 250 ansatte. Eierne gikk tidligere i høst inn med 140 millioner kroner i ny aksjekapital, og kostnadskuttene var en forutsetning for denne kapitalinnsprøytingen.

Hovedtillitsvalgt Ola Skjæret i Glamox innser at det er nødvendig å kutte kraftig som følge av det dårlige driftsresultatet.

(NTB)

Hele Norges coronakart