Glansede menn

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HVOR MYE HAR norske menn forandret seg på seks år? Dét er det avgjørende spørsmålet Elle-redaktør Signy Fardal trolig må ha stilt før hun bestemte seg for å lansere avleggeren Elle Mann, motemagasinet som kommer med sitt første nummer tidlig i april. Etter alt å dømme må hun ha kommet fram til at «ganske mye» er spørsmålets rette svar. Seks år er tida som har gått siden Hachette Filipacchi, den franske magasingiganten hun leder i Norge, så seg nødt til å legge ned den norske utgaven av det svenske suksesskonseptet Café. Café skulle være lesestoff for unge, urbane menn med interesse for mote og livsstil: Den samme publikummet hun og Elle Mann-redaktør Gaute Drevdal nå vil henvende seg til på ny. Men herrene som ville kjøpe Café var så få at bladet kom ut bare åtte ganger.

NÅR FARDAL igjen satser på å nå den ettertraktede målgruppen «kjøpesterke mannlige forbrukere i store byer», presiserer hun - klok av skade - at første nummer av Elle Mann er et prøveprosjekt. «Selv om det blir en suksess, er det ikke sikkert vi skal lansere det», sier hun til VG. Hachette har en svak historie å vise til i Norge: To av fire titler selskapet har lansert, er nedlagt. En tredje fiasko vil ta seg meget dårlig ut. Fardal har ifølge VG dessuten fått rikelig med kritikk for sin lederstil allerede. Men bak den defensive strategien er det lett å skimte den gamle drømmen om å utgi et suksessrikt magasin for norske herrer på permanent basis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer