Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Glasgows mareritt-år: Helikopter-styrt og søppelbil-krasj drepte 16

I går hjalp taxi-sjåfører og jule-shoppere ofrene for Glasgows andre tragedie på ett år.

ETTERFORSKES: Sjåføren er fortsatt innlagt på sykehus, mens politiet er i full gang med å etterforske hendelsen etter at en søppelbil i går ettermiddag krasjet inn i en menneskemengde i Glasgow sentrum. Foto: Reuters / NTB Scanpix
ETTERFORSKES: Sjåføren er fortsatt innlagt på sykehus, mens politiet er i full gang med å etterforske hendelsen etter at en søppelbil i går ettermiddag krasjet inn i en menneskemengde i Glasgow sentrum. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks mennesker ble drept og åtte skadd da en søppelbil i vill fart krasjet inn i jule-shoppere på fortauet utenfor Milennium Hotel på George Square i Glasgow sentrum i går ettermiddag.

Tragedien skjedde et år etter at et helikopter i slutten av november i fjor styrtet i taket på baren Clutha. De endelige tapstallene endte på ti døde.

- By med stort hjerte - Alle vet at dette er en by med et stort, stort hjerte. Denne morgenen er det en by med et knust hjerte, men den vil komme over det slik den kom over Clutha-tragedien, sa Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon da hun i morges snakket på BBCs radioprogram Good Morning Scotland.

Hun hadde festet seg ved hvordan folk styrtet til for å hjelpe i minuttene og timene etter tragedien i går.

- Jeg tror at alle vi som så på TV igjen ble slått av hvor klare folk er til å løpe rett inn i et potensielt farlig sted for å hjelpe dem som har blitt skadet og dem som har blitt rammet, sa Sturgeon til BBC.

Illebefinnende Sjåføren er fortsatt innlagt på sykehus, mens politiet er i full gang med å etterforske hendelsen. Sky News melder at sjåføren kan ha fått et illebefinnende i forkant av at bilen kom ut av kontroll, og ble observert sammensunket over rattet.

I følge nettavisa Daily Record veide søppelbilen 26 tonn, og etter lot seg et over 200 meter langt spor av ødeleggelser før den krasjet inn i folkemengden på en av årets travleste handledager.

Alle som har videoer og bilder fra ulykkestidspunktet og -området er bedt om å sende det inn til politiet.

Hjelper hverandre Avisa Daily Record skriver at handlende styrtet til for å hjelpe de skadde, og at taxi-sjåfører tilbød gratis transport for dem som ville besøke sine kjære på sykehus.

HELIKOPTER-STYRT: I slutten av november i fjor styrtet et helikopter i taket på baren Clutha. Foto: AP
HELIKOPTER-STYRT: I slutten av november i fjor styrtet et helikopter i taket på baren Clutha. Foto: AP Vis mer

«Jeg jobber i byen. Alle som er direkte berørt av dagens tragedie og ikke kommer seg hjem eller på sykehuset, tar jeg med gratis», skrev den tidligere fotballspilleren David Farrell, som nå er taxi-sjåfør.

Nå forbereder innbyggerne i den hardt rammede byen seg på enda ei jul som for mange er mer preget av sorg enn av julestemning.

- For andre år på rad vil folk i Glasgow måtte grave dypt ned i sine reserver av medfølelse og sympati mens de støtter familiene til dem som har blitt drept og skadet, sa en talsmann for den skotske kirken, presten John Chalmers ifølge Sky News.

STORT, KNUST HJERTE: - Alle vet at dette er en by med et stort, stort hjerte. Denne morgenen er det en by med et knust hjerte, men den vil komme over det slik den kom over Clutha-tragedien, sa Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon imorges. Foto: Reuters/Toby Melville
STORT, KNUST HJERTE: - Alle vet at dette er en by med et stort, stort hjerte. Denne morgenen er det en by med et knust hjerte, men den vil komme over det slik den kom over Clutha-tragedien, sa Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon imorges. Foto: Reuters/Toby Melville Vis mer