Glassklar hip hop

Det går hardt for seg når hip hop-bandet Klovner i Kamp spiller inn video. - Deilig å kunne knuse en bil, spesielt en BMW. Har aldri likt typen, sier Esben Selvig, alias Dane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag skal videoen til bandets andre singel, «Stjerner i sikte», være klar. - Vi presenterer den med en konsert på John Dee, samtidig med at albumet «Schwin» blir gitt ut, opplyser kamerat og sjefen for det uavhengige plateselskapet City Connections, Jakob Kielland.

Ræpper på norsk

Utgivelsen av «Schwin» er i seg selv en aldri så liten begivenhet. Det er det første hip hop-albumet med norske tekster. Duoen Dane og Alis - Esben Selvig (21) og Aslak Hartberg (24) - gyver løs på det skandinaviske markedet med sjangerens forakt og selvsikkerhet. Sony Music skal distribuere plata.

Gutta har spilt sammen i seks år, men det er først de to siste de har satset.

- Vi er inspirert av den danske og svenske bølgen, der hip hop-ere ræpper på morsmålet, sier Dane, som er født dansk, men oppvokst i Norge.

- For oss er det helt naturlig å skrive på norsk. Det er det vi behersker, og det er det publikum best forstår, sier Alis.

Kreativ kultur

Klovner i Kamp debuterte i fjor høst med singelen «Bare meg». Låta er også blitt spilt på radiostasjoner og MTV Nordic, og har banet vei for Dane og Alis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer