Glatt Starr vitnet

Kenneth Starr var gårsdagens vinner, da han forklarte den amerikanske Kongressen hvorfor han mener president Bill Clinton må stilles for riksrett. Seint i går kveld - etter flere timers høring - hadde ingen klart å få Starr til å miste kontrollen ett eneste sekund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Starr beskrev president Bill Clinton som en iskald, kalkulerende løgner som alltid bruker mennesker til egen fordel.

- I valget mellom sannhet og bedrag, har Clinton valgt bedraget, sa Starr da den amerikanske Kongressen i går innledet riksrettshøringene med Starr som eneste vitne. Løgn under ed og maktmisbruk er hovedanklagene mot presidenten .

Omgår sannheten

- Jeg står for hvert ord i min rapport, svarte Starr da demokratenes juridiske rådgiver, Abbe Lowell, anklaget ham for å sno seg rundt sannheten på samme måte som Clinton er anklaget for å gjøre.

- Hvorfor står det ikke noe i rapporten om at Monica Lewinsky ble truet av FBI-agenter og Starrs folk? spurte Lowell. Hvorfor stoppet han ikke Linda Tripps avlytting? Hvordan forklarer han lekkasjene til pressen?

Ingen av bebreidelsene brakte Starr ut av fatning.

Kjefting

Tonen ble satt da høringene begynte. Det tok bare noen sekunder fra justiskomitteens formann, Henry Hyde, ble avbrutt, og kjefting og beskyldninger mellom republikanere og demokrater var i gang. Kampen sto om hvor lite tid Clintons advokat, David Kendall, får under høringene.

I Starrs vitneforklaring ble det klart at han ikke har funnet bevis for at presidenten begikk lovbrudd i Whitewater-affæren, en mislykket eiendomshandel i Arkansas for 20 år siden. Heller ikke oppsigelsene av sju ansatte i Det hvite hus' reisebyrå eller misbruk av FBI-mapper på politiske motstandere, gir ifølge Starr grunn til å vurdere riksrett.

De eneste gode kortene Starr har er Lewinsky-skandalen og presidentens dekkopperasjon før og etter at den ble kjent for offentligheten.