Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Glattcelle etter bombespøk på flyplass

Lærer fikk 15.000 kroner i bot etter eksplosiv spøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) 15. november i fjor skulle Marit Brubæk på jentetur med en søster og ti kusiner til Tallinn i Estland. Slik gikk det ikke, melder rbnett.no.

Hun hadde ugyldig nødpass og måtte ordne nytt pass i politiposten på Oslo Lufthavn Gardermoen.

- Det var bare tjue minutter til flyet vårt skulle gå, så jeg hadde dårlig tid. Bagasjen var allerede sendt, og jeg slang en spøk om at jeg hadde en bombe i kofferten for å få fortgang i prosessen, sier Marit Brubæk, som, ifølge rbnett, mener at hun med både kroppsspråk og mimikk viste tydelig at uttalelsen var en spøk.

- Det neste som skjer, er at politibetjenten løfter av telefonrøret. Jeg prøver umiddelbart å forklare meg, men blir bare møtt med prosedyre. Deretter bærer det rett på glattcelle, forteller Marit Brubæk.

All bagasje ble tatt av Norwegian-flyet og gjennomlyst med røntgen - uten resultat. Deretter ble både Marit Brubæk, som ble ført videre til avhør på Gardermoen politistasjon, og seks av hennes medreisende, nektet å bli med flyet fra Oslo til Tallinn, skriver nettutgaven til Romsdals Budstikke.

- Det var en mislykket spøk, og jeg sleivet med kjeften. Men jeg føler jeg ble møtt på en arrogant måte, uten noen forståelse, og som en potensiell terrorist, sier Brubæk.

Brubæk har vedtatt et forelegg på 15.000 for å ha forbrudt seg mot straffelovens paragraf om falsk bombealarm. Til sammen har spøken kostet læreren 40.000 kroner. I tillegg kommer advokathonorar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media