GLATT: Underkjølt regn fører til glatte veier. Søndag meldes det om ekstremt glatt flere steder i landet. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
GLATT: Underkjølt regn fører til glatte veier. Søndag meldes det om ekstremt glatt flere steder i landet. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpixVis mer

Glatte veier flere steder i landet

Vegtrafikksentralen oppfordrer folk til å kjøre forsiktig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Har du tips eller bilder? Send til 2400@dagbladet.no eller 2400 0000

(Dagbladet): På grunn av underkjølt regn, har det i morgentimene søndag blitt meldt om glatte veier flere steder rundt om i landet.

I Follo-området har veitrafikksentralen kontaktet en entreprenør som har tatt i bruk alle tilgjengelige saltbiler.

På fylkesveg 294 i Troms er det svært glatt, melder Troms politidistrikt på Twitter. Like etter klokka 08 meldte politiet om et trafikkuhell i Andersdal. Den kvinnelige sjåføren er kjørt til sykehus med smerter.

Og i Telemark melder politiet at ingeniørvakta er ute og strør og sier at det er ekstremt glatt.

Også i Østfold er det glatt. En bil havnet på taket i 9-tiden søndag, melder Østfold politidistrikt. Føreren er ute av bilen og ambulanse og politi er på stedet.

Underkjølt regn

- Vi har fått meldinger om en del glatte veier i Follo-området, spesielt i Vestby og Ås. Nå kommer det snø, regn og slaps, og i bakken er det minusgrader. Dette gjør at det blir glatt, sier Christofa Key-Nilsen, trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen Øst, til Dagbladet.

Mange av meldingene fikk Vegtrafikksentralen mellom klokka 6 og 7 søndag morgen. Key-Nilsen sier at det er i hovedsak de mindre fylkesveiene de har fått trafikkmeldinger om.

- Det tar litt tid før saltbilene har fått kjørt over alle veiene. Folk må ta det med ro og kjøre forsiktig, sier trafikkoperatøren.

- La bilen stå

Ingeniørvakt Tor Arnesen i Skien kommune opplyser overfor Telemarksavisa at det er glatt også på mange hovedveier.

- Vi er i gang med salting. La bilen stå og bli hjemme noen timer. Det er meldt nytt regn fra klokka 9 til 12.

Også i går ble det meldt om glatte veier, særlig på Vestlandet. Da Dagbladet var i kontakt med Meteorologisk institutt søndag morgen, hadde de ikke fått noen oversikt over hvilke steder i landet det er glatt.