Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Glatte veier, mye regn og storm på kysten

Været fører til vanskelige kjøreforhold i store deler av landet.

SÅPEGLATT:  Sjåfør Marcus Götheberg sklei gjennom bommene ved Bøn stasjon i går på grunn av glatta, og bommet på et tog med tømmer med få sekunder. 
Foto Per Flåthe / Dagbladet
SÅPEGLATT: Sjåfør Marcus Götheberg sklei gjennom bommene ved Bøn stasjon i går på grunn av glatta, og bommet på et tog med tømmer med få sekunder. Foto Per Flåthe / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Været det kommende døgn vil bli vått og vindfullt både i sør og i øst. Mildværet fører til såpeglatte veier Østafjells.

- Det er regn som kommer over snøen og fører til glatte veier i lavereliggende strøk i indre områder Østafjells. På de store veiene hvor det er mye trafikk vil det ikke bli noe problem, men det vil være glatt på mindre veier, sier statsmeteorolog Siri Wiberg Horjen til Dagbladet.

Ved ytre Oslofjord og delvis sørover på kysten kan det blåse opp til liten storm.

- I Agder blir det sterk kuling. Det vil ikke vare så lenge før vinden begynner å minke Østafjells, men så vil det ta seg opp igjen til natta, sier Horjen.

Lettere vær i morgen I Telemark, Agder og sør på Østlandet vil det komme lokalt mye nedbør i form av regn, og snø i høyereliggende strøk. De vanskelige kjøreforholdene er varslet å vare ut hele dagen, mens det er forventet en lettere værtype i morgen.

- Fortsatt kan Vest-Agder få en god del byger, og det er utrygt for hagl- og tordenbyger. Resten av Østafjells vil få enkelte byger i natt, men det vil bli et adskillig lettere vær i morgen, sier Horjen.

Et kraftig lavtrykk er på vei inn mot Vestlandet, og vil gi den samme type vær vi har sett mye av de siste ukene.

- Lavtrykket setter kurs mot Stad. Vinden på kysten kan komme opp i liten storm, sier meteorolog Ivar Hjellestad ved værvarslinga Vestlandet.

Høy vannstand Det er utstedt obs-varsel for høy vannstand på hele Vestlandet. Det er estimert at vannstanden vil bli 40 til 50 centimeter over høyden oppgitt i tidevannstabellene.

- Det har akkurat vært fullmåne, og så stues vannmassene opp med vindene. Vi får dermed et værbidrag og et astronomisk bidrag, sier Hjellestad. 

For øyeblikket er det nokså mildt på Vestlandet. Temperaturene ligger på 6-7 grader.

- Når lavtrykket har passert, så synker temperaturen igjen. Dermed går snøgrensen ned, sier Hjellestad.

Stigende temperaturer I Nordland er det i dag sørøstlig liten kuling, som kan komme opp i sterk kuling ved utsatte fjordstrøk.

- I morgen blir det sørøstlig bris, og liten kuling utsatte steder. Så ser det ut som om vinden dreier litt mer sørlig utover kvelden. Det kan øke til stiv kuling på kysten i sørlige dele av Nordland, sier meteorolog Ola Mellem ved værvarslinga Nord-Norge.

SKLIR PÅ ISEN:  Legevakta i Oslo behandlet i går en rekke fallskader som følge av såpeglatte veier. Også i dag er det meldt om glatte veier Østafjells.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
SKLIR PÅ ISEN: Legevakta i Oslo behandlet i går en rekke fallskader som følge av såpeglatte veier. Også i dag er det meldt om glatte veier Østafjells. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

Temperaturene er forventet å stige noe i morgen. Det blir mellom fem og syv grader i sør, mens det i nord blir noe lavere.

I Troms vil det også kunne blåse en del.

- Det vil komme noe snø i grensetraktene. Temperaturene ligger mellom minus 10-12 grader, sier Mellem

Snø på vidda I Finnmark vil det blåse en sørøstlig bris, og i Vest-Finnmark kan det komme opp i stiv kuling i perioder.

- Det blir det snø på Finnmarksvidda og i fjordstrøkene, og antakeligvis i Øst-Finnmark. I ytre strøk av Vest-Finnmark blir det oppholdsvær, sier statsmeteorologen.

Det er 15-16 minusgrader på vidda, rundt ti kuldegarder i fjordstrøkene og mellom en til fem minusgrader på kysten.

Temperaturene vil stige noe i både Troms og Finnmark i morgen.

- På Spitsbergen blir det stort sett vind fra øst, det blir vel en frisk bris, og delvis skyet oppholdsvær for det meste, sier Mellem.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling