Glatte veier på Østlandet

Flere steder på Østlandet skaper underkjølt regn svært vanskelige kjøreforhold. E6 ble stengt ved Karihaugen på vei ut av Oslo.

Statens vegvesen melder om stengingen av hovedveien ut av Oslo nordover ved 23.30-tiden. Veien blir først åpnet når veien er sikker for bilistene. Vegvesenet har sendt folk til stedet.

Tiltaket kommer etter at det var en kjedekollisjon ved Skedsmo sent lørdag kveld. Totalt 15 biler har vært «mer eller mindre innblandet i ulykker» mellom Skedsmovollen og Karihaugen, opplyser politiet på Romerike.

- Det er helt speilblankt i området. Nå sperrer vi E6 helt, i begge retninger, mellom Karihaugen og Skedsmo. Det er ekstremt glatt, sier operasjonsleder Trond Lorentzen i Oslo politidistrikt til VG.

Mellom Vikersund og Krøderen i Buskerud ble over 20 biler stående på grunn av det vanskelige føret. Litt før midnatt var hjelpen på plass og forholdene utbedret så de kunne kjøre videre.

- Det er veldig glatt mange steder. Vi har fått mange meldinger om glatte veier, og i underkant av ti meldinger om små trafikkuhell knyttet til dette, sier operasjonsleder Beate Sem i Sørøst politidistrikt. Hennes oppfordring er klar:

- Man bør kjøre forsiktig og ta hensyn til forholdene. Det er en del med piggfrie dekk som har slitt.

Også politiet i Østfold melder om stedvis svært glatte veier kvelden før kvelden.

(NTB)