Glatte veier skaper store trafikkproblemer

En ambulanse og flere personbiler i ulykker på Østlandet.

Både Sør-Øst og Agder politidistrikt melder om trafikkproblemer som følge av svært glatte veier i området.

Operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Trond Egil Groth, bekrefter overfor Dagbladet lørdag formiddag at flere opplever store problemer som følge av de krevende kjøreforholdene.

Ved halv ni-tiden hadde politiet fått melding om tre ulykker i Skiensområdet. Også Agder politidistrikt har meldt om glatte veier.

John Smits er vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt. Han forklarer at dette er litt typisk for årstida.

- Det har regnet, så i utgangspunktet er veiene våte. Når skydekket sprekker opp, kan det plutselig fryse på på bakken. Det litt typisk for denne tida. Det kan skje enkelte steder, sier han til Dagbladet.

Flere ulykker

Smits forklarer at sånt ofte kommer overraskende på folk.

- Det er en typisk situasjon helt lokalt. Plutselig fryser vannet oppå veien. Det er noe man må regne med slik været er nå. Men det er ofte også overraskende for de fleste, sier Smits.

I morgentimene lørdag fikk Sør-Øst politidistrikt melding om to ulykker i Skien og en i Mjøndalen. Også Agder politidistrikt melder om flere hendelser på glatte veier.

En bil har kjørt i en fjellvegg i Skien. Da Dagbladet var i kontakt med operasjonsleder Trond Egil Groth ved 9.30-tida, var politiet på vei til stedet.

Mildere enn normalt

Smits forteller at det generelt er mildere enn normalt over hele landet. I Tafjord i Møre og Romsdal ligger temperaturen på 11 grader.

Desembersnøen lar altså vente på seg på Østlandet, selv om meteorologen bekrefter at det kommer nedbør søndag og mandag.

- Det kommer som snø i fjellet, og antakelig på den nordlige delen av Østlandet, omtrent fra Hamar og nordover. Det kan også komme som snø i indre Telemark og Buskerud.

Ved kysten og i lavere områder kommer nedbøret som regn.