I DAG KL. 10.15:  Skyfritt over hele landet, med unntaket av deler av kysten utenfor Troms og Finnmark. Grafikk: met.no/yr.no.
I DAG KL. 10.15: Skyfritt over hele landet, med unntaket av deler av kysten utenfor Troms og Finnmark. Grafikk: met.no/yr.no.Vis mer

Gled deg: skyfritt og sol i ni dager til

Hvis du vil gå på ski i påsken: sjekk løyper over 1 000 meter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hele Sør-Norge vil få en forsmak på våren helt fram til neste torsdag.

Og store områder nord for Stad og Dovre vil også få de samme vårtegnene flere dager, så langt vakthavende meteorolog Mariann Foss og hennes kolleger ved Meteorologisk institutt kan tolke prognosene.

Her er langtidsvarselet.

- Det første tusen kroners spørsmålet, Mariann Foss, kommer det mer snø i lavlandet denne sesongen?

- Nei, ikke ut fra den sikreste langtidsfaktoren vi har, nemlig temperaturutsiktene, som strekker seg fram til onsdag 9. april. De sier i hovedsak 6-8 plussgrader på dagtid og ikke noe særlig kaldere enn minus 2 natta.

- Hvis det skulle komme noen centimeter, blir det vann i løpet av kort tid. Vi kan ikke se at nysnø i lavlandet blir liggende.

Påskeføret - Det andre tusen kroners spørsmålet: hvor må vi dra for å finne skiføre til påske?

- Da vil jeg anbefale å sjekke steder som ligger over 1 000 meters høyde, statsmeteorolog Mariann Foss.

Denne påsken kommer uvanlig seint. Palmesøndag er først 13. april, og 1. påskedag 20. april.

25. april er den aller seineste datoen for 1. påskedag. Det skjedde forrige gang i 1943, og skjer ikke neste gang før i 2038.

Over 10 pluss Hele landet med unntak av kystområder i Troms og Finnmark hadde blå himmel på årets første store vår dag tirsdag.

Råde i Østfold markerte våren med 10,2 grader pluss på offisiell målestasjon klokka 13.30 i ettermiddag. Drammen var ikke langt etter med 9,7.

Finværet fortsetter onsdag med unntak for kysten og noen få mil inn i innlandet fra Rogaland til Oslofjorden. Men også her kommer finværet gradvis tilbake allerede fra torsdag.

Fram mot helgen vil våren bitvis trekke seg tilbake en periode over Helgeland og Trøndelag-fylkene.

 VENTER PÅ VÅR OG SOMMER:  Vinteren slapp taket på Huk i Oslo for flere dager siden. Og flere vårtegn kommer så langt meterorologene kan se - fram til neste torsdag. FOTO: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET.
VENTER PÅ VÅR OG SOMMER: Vinteren slapp taket på Huk i Oslo for flere dager siden. Og flere vårtegn kommer så langt meterorologene kan se - fram til neste torsdag. FOTO: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET. Vis mer