Glede, gråt - og redsel

STJØRDAL/TRONDHEIM (Dagbladet): - Vi er fortsatt redde, sier de to kenyanske søstrene til Dagbladet. Slitne - og med en blandet følelse av frykt og glede - kom de i går tilbake til Trondheim, etter å ha sittet i asylfengslet på Snarøya utenfor Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På Trondheim Lufthavn Værnes ble de 18 og 19 år gamle jentene møtt av klassevenner som kastet seg om halsen på dem. Det ble et rørende gjensyn med smil og tårer.

- Mange har ringt og sendt fakser til oss mens vi har vært i asylfengslet. Vi har også fått høre om skoleaksjonene. Det har betydd veldig mye for oss, sier jentene.
De ble hentet av politiet tidlig søndag morgen og fraktet til asylfengslet på Snarøya.

Namsretten

De fikk reise tilbake til Trondheim igjen i går, etter at advokat Leif Strøm hadde sendt Oslo namsrett en begjæring om midlertidig forføyning.
Søstrene får bli i Norge til namsretten har behandlet saken. Tidspunktet for rettsmøtet er ennå ikke bestemt.

- Jeg tror ikke at det blir nødvendig med noe rettsmøte. Før det kan bli aktuelt, regner jeg med at jentene har fått ordinær oppholdstillatelse i Norge, sier Strøm.

Usikre

Jentene selv er ikke like sikre på at de får lov til å bli her.

- Vi er glade for å få komme tilbake til Trondheim, men usikre på hva som skjer videre. Redselen for at vi skal bli sendt ut av landet sitter i oss fremdeles, sier de to søstrene.

Både ved Gerhard Schønings skole og Trondheim Katedralskole, hvor jentene er elever, har de fått sterk støtte fra rektor, lærere og medelever. Mens de går på skole i Trondheim, bor de kenyanske søstrene hos diakonen Ragnhild Sødahl. Hun fulgte dem også på flyet fra Oslo i går.

- Vi er mange som er blitt glade i dette søskenparet, for det er noen fantastiske jenter, sier Sødahl.

De kenyanske søstrenes mor og lillebror gikk i dekning da politiet gikk til aksjon søndag. I går kunne familien gjenforenes.

Justisminister Aud-Inger Aure tok mandag ettermiddag overfor NTB til motmæle mot dem som kaller behandlingen av to kenyanske jenter på 18 og 19 år for hjerterå.

<B>GLEDE - OG FRYKT:</B> Ragnhild Sødahl, som er husvert for de kenyanske søstrene mens de går på skole i Trondheim, er lykkelig over aty de slapp ut av asylfengselet i går. -Vi er fortsatt redde, sier de to kenyanske søstrene til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer