- Gledelig å bli trodd

Yousuf Gilani (Ap) føler seg renvasket av Drammen bystyre i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  På bystyremøtet i Drammen i kveld ble det klart at politikerne godtok innstillingen fra valgstyret om at valgoppgjøret i kommunen godkjennes.

Ifølge Drammens Tidendes nettutgave hadde ingen av de folkevalgte innvendinger til vedtaket. Det betyr at den politiske delen av oppstyret rundt kommunevalget i Drammen nå er lagt dødt formelt sett.

Ap-politiker Yousuf Gilani ble beskyldt for å ha påvirket velgere inne i selve valgavlukkene mens han var funksjonær. I går fikk han støtte av både partikolleger og Frp-vennen Jørund Rytman, og Gilani føler seg nå renvasket av et enstemmig bystyre.

- Dette er en gledens dag. Jeg er svært glad for at Drammen bystyre har trodd på det jeg har sagt og at de ikke tror jeg har drevet med valgagitasjon i valglokalet, sier Gilani til Dagbladet.no.

Han hevder at påstandene fra Høyre-politiker Terje Menkerud var politisk motivert, til tross for at Menkerud ifølge Drammens Tidende raskt varslet ledelsen i valglokalet om det som hadde skjedd.

- Påstanden fra Menkerud om at jeg har drevet med valgagitasjon faller på sin egen urimelighet. Han vil slå politisk mynt, mener Ap-politikeren. 

Gilani ser nå fram til konklusjonene i politiets etterforskning, som dreier seg om kjøp av stemmer med penger og kebab. En person som ikke er knyttet til noe politisk parti er foreløpig siktet i saken.

- Jeg står fast ved at jeg ikke har noe med dette å gjøre. Hva folk gjør eller ikke gjør for å fremme mitt navn har jeg ikke kontroll på. Jeg ser derfor fram til at politiet finner ut hvem som sto bak, sier Gilani.

LETTET: Yousuf Gilani (Ap) ser fram til at saken blir helt avsluttet, og føler seg renvasket. Foto: DAGBLADET
LETTET: Yousuf Gilani (Ap) ser fram til at saken blir helt avsluttet, og føler seg renvasket. Foto: DAGBLADET Vis mer