- Gledelig dårlig for de rødgrønne

Når bare 35 prosent ønsker en rødgrønn regjering, overskygger det alle andre dårlige tall for Høyres generalsekretær Trond Hole.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I MMIs meningsmåling svarer bare 35 prosent at de ønsker en rødgrønn regjering på tross av at Ap, SV og Sp tilsammen har 53,8 prosents oppslutning.

- |Bemerkelsesverdig og meget gledelig! utbryter generalsekretær Trond Hole i Høyre når Dagbladet ringer.

- Min forklaring er at det må ha noe å gjøre med hvor lite lystne kjernevelgerne til de tre rødgrønne partier ser på samarbeidet og at politikken de skal føre er uavklart, sier han.

Om det ikke er jubel for de rødgrønnes alternativ, er det knapt noen som klapper for Bondevik-regjeringen. Bare 11 prosent ønsker at den fortsetter. Men hvis den suppleres med Frp, vil 28 prosent ha en slik bred borgerlig regjering. Hole i Høyre velger også å se disse tallene i sammenheng.

- Det er et større ønske om en fortsatt borgerlig regjering enn en rødgrønn, sier han.

Tallene viser imidlertid at selv blant Høyres velgere er det bare 27 prosent som ønsker at den nåværende regjering fortsetter. Hele 65 prosent vil ha en bred borgerlig regjering med Frp på laget, et alternativ som statsministeren blankt avviser og Høyre-ledelsen ikke vil snakke om.