OPERASJONEN OVER: Onsdag kveld, etter en elleve timer lang operasjon, kom beskjeden: «Operasjonen over, alt er fint». Foto: Privat
OPERASJONEN OVER: Onsdag kveld, etter en elleve timer lang operasjon, kom beskjeden: «Operasjonen over, alt er fint». Foto: PrivatVis mer

Gledelig nyhet til alle som har fulgt Thor-Egil (22): «Operasjonen over, alt er fint»

Skulle i dag fjerne og erstatte jernstanga i ryggen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i dag skrev Dagbladet om hvordan 22 år gamle Thor-Egil Solvang i dag skulle på operasjonsbordet for å fjerne og erstatte jernstanga han hadde i ryggen.

Onsdag kveld, etter en elleve timer lang operasjon, kom beskjeden: «Operasjonen over, alt er fint». Det skriver iFinnmark.no.

Jernstang

I februar ble Solvang kjent over hele landet over natta da det ble kjent at han har diagnosen infantil idiopatisk skoliose - en sykdom som gjør at ryggvirvelen vrir seg, og gjør ryggen s-formet.

I 2006 fikk han operert inn en jernstang i ryggen for å rette den opp, men da han ble 18 sto han på bar bakke uten penger og et sted å bo. Samtidig var jernstanga han hadde i ryggen ikke noen permanent løsning.

- Jeg har vært nysgjerrig på hvordan ryggen min fungerer, og spurte legene på Rikshospitalet, da jeg var der inne. De sa at jernstanga vil knekke om mellom fem og ni år. Da kommer jeg til å dø, sa Solvang til Dagbladet tidligere i år.

Hammerfest kommune har måttet tåle massiv kritikk for sin behandling av saken, men nå ser det altså ut til at brikkene endelig begynner å falle på plass for 22-åringen.

– Lettet

Mona Zachariassen er moren til en venn av Solvang. Hun har hjulpet ham i prosessen, og er i kveld i kontakt med familien på Rikshospitalet i Oslo.

Du kan tro vi er lettet - endelig kom beskjeden fra familien som har ventet i spenning siden Thor Egil ble kjørt inn på operasjonssalen i dag tidlig klokka 08.00. Først nå rundt klokka 19.00 i kveld, 11 timer senere, var operasjonen over, sier hun til iFinnmark, og legger til:

– Siste melding går ut på at Thor Egil er kjørt til intensiven hvor han skal bli til i morgen. Mamma Judit sitter nå på oppvåkningen sammen med ham. Der skal det selvfølgelig være ro, men det var mulig at hun kunne ringe senere for å oppdatere mer. Men nå er det eneste hun vil, å være sammen med gutten sin når han våkner.