- Gledelig

Den norske regjering, med Kjell Magne Bondevik og utenriksminister Vollebæk i spissen, gratulerer partene i fredsprossesen i Nord-Irland med tildelingen av Nobels Fredspris. - Hume og Trimble har stått i fremste rekke for å sikre den historiske fredsavtalen, sier statsministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Kjell Magne Bondevik har allerede sendt et gratulasjonsbrev til de to prisvinnerne.


Statsminister Bondevik kommenterer fredsprisen.

- Prisen er en velfortjent annerkjennesle av den betydelige innsats, vilje og personlige mot som partilederne John Hume og David Trimble har lagt for dagen for å bygge gjensidig tillit og finne en fredelig løsning på konflikten, sier statsministeren.

Bondvik håper inderlig prisen vil sette fart i det videre arbeidet med fredsprossesen, som et flertall i Nord-Irland nå støtter. Derfor er også prisen en annerkjennelse til det nord-irske folk, som har sluttet opp om fredsavtalen.

Oppmuntrende


Utenriksminister Vollebæk kommenterer.

Utenriksminister Knut Vollebæk sier at de to arkitektene bak fredavtalen har på hver sin måte gjort en uvurderelig innsats for å finne en fredelig løsning på konflikten i Nord-Irland. Vollebæk påpeker også at det ikke bare er de to fredsprisvinnerne som fortjener honnør, men også lederne i Storbritannia, Irland og USA.

Vollebæk gir også Nobelkomiteen ros for nok en gang å gripe rett inn i en pågående konflikt, istedet for å gi en pris til et fredsarbeid som er avsluttet og har vist resultater.

- På den måten blir fredsprisen mer politisk rettet enn tidligere år, sier Vollebæk.