Gleden ble for stor for Monica

- Vi har vært lammet av sorg, nå er vi lammet av glede, sier Kari Skuterud etter at mannen Ola er ute av kidnappernes klør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I ni dager har familien levd i frykt. I går kom gleden, men også reaksjonen. Datteren Monica klarte ikke å holde tårene tilbake.

Da var hun sammen med mamma, broren Ståle og generalsekretær Sven Mollekleiv i Røde Kors innom Fornebu på vei til Nairobi og pappa.

I ni dager har familien på Tjensvoll i Stavanger gjennomgått frykt og håp, usikkerhet og fortvilelse. Hver kveld har de sett fjernsynsbilder av ektemann og far som fange i det lovløse Mogadishu.

Kari, Monica og Ståle fikk gledesbudskapet klokka åtte i går morges.
Da de kom til Fornebu i går kveld fikk de vite om de første bildene av en glad Ola Skuterud på vei ut av flyet i Nairobi.

- Er det rart han er glad? sier Kari Skuterud med et stort smil.

Da tar gråten overhånd for Monica, og Ståle må trøste.

- Stort gladere er det ikke mulig å bli, sier Mollekleiv, som sammen med informasjonsrådgiver Bernt Apeland følger familien til Kenya.

- Kari vet hva dette dreier seg om. Hun er selv Røde Kors-arbeider og ble hentet hjem fra Afghanistan da nyhetene om kidnappingen kom, sier han.

Kari Skuterud jobber på et stort Røde Kors-sykehus i Kandahar-provinsen, og har også sett krigen i Somalia på kloss hold. Før familien forlot hjemmet på Tjensvoll i Stavanger var de meget spente.


- Vi er svært glade, men fortsatt skjelvne. Dette har vært en stor påkjenning for familien, sa Monica Skuterud til Dagbladet før familien satte seg på flyet til Oslo.