Været

- Gleden blir kortvarig

Fredag skinner sola over hele Norge. Det vil ikke vare lenge om meteorologenes prognoser stemmer.

VARER IKKE: Mot slutten av helga vil det ikke være like gode forhold for bading Norge rundt. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
VARER IKKE: Mot slutten av helga vil det ikke være like gode forhold for bading Norge rundt. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Fredag morgen kunne nesten hele Norge våkne til skyfri himmel og sommerstemning. Bare på deler av Vestlandet var det fortsatt litt grått i lufta.

- Det er en del tåke rundt Haugesund og Stord, men det har begynt å sprekke opp. Likevel tar det nok noe tid før vi har det samme været som på Østlandet, men skyene skal lette i løpet av dagen, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Ingrid Villa, til Dagbladet.

Ifølge meteorologen vil det også være litt skyer over deler av Nordland, men stort sett hele landet vil få fint vær.

- Dette er nok spesielt etterlengtet for mange på Vestlandet. Der har det vært en traurig sommer så langt.

- Utnytt finværet

Ifølge Villa vil det bli varmest på Østlandet.

- Her vil det bli opp mot 24 varmegrader på det varmeste, mens de i Øst-Finnmark vil oppnå temperaturer på opp mot 15 varmegrader. Det er ikke spesielt varmt, men det er helt naturlig, forteller hun.

Deretter sier hun at de som ønsker det, bør utnytte sola så lenge som mulig. Det er nemlig ikke lenge at hele Norge vil bade i sol.

- Dessverre er det ikke det. Gleden blir kortvarig. Allerede seint lørdag vil det komme lavtrykk med kjøligere luftmasser inn mot Vestlandet. Dette vil ta med seg noe nedbør. Søndag vil det også komme regn på Østlandet, i Trøndelag og i Nordland.

Skogbrannfare

Villa forteller at det foreløpig er litt for tidlig å svare på hvor mye regn som vil treffe de forskjellige stedene.

Samtidig sier hun at det er sendt ut farevarsel for skogbrannfare for Østlandet og deler av Agder. Farevarselet gjelder fra i dag.

- Selv om det har vært noen dager med regn i sommer, så har det vært en særdeles tørr sommer i disse områdene. Regnværet har ofte ikke vært nok til at vegetasjonen har tatt til seg nok væske.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer