- Gledens dag for Øst-Timor

De siste indonesiske soldatene trakk seg i dag ut fra Øst-Timor. - Det er en gledens dag for oss, sier Manuelpillai Soosaipillai fra Tverrpolitisk solidaritetsgruppe for Øst-Timor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Først i dag føler vi at Indonesia er helt ute av Øst-Timor etter 24 år med brutalt styre, sier Soosaipillai.

Det siste skipet med indonesiske soldater forlot lørdag kveld provinshovedstaden Dili. Tilbaketrekkingen markerer slutten på 24 års okkupasjon av den tidligere portugisiske kolonien. Mer enn 200.000 østtimoresere ble drept under det brutale styret.

Mye gjenstår

Selv om de indonesiske soldatene nå har trukket seg ut mener Soosaipillai at fortsatt mye gjenstår før freden er sikret.

- Øst-Timors fremtid er avhengig av at FN fortsatt garanterer Øst-Timors uavhengighet, og den internasjonale styrken må være på plass for å sikre stabiliteten, sier han.

Soosaipillai legger også vekt på viktigheten av forsoning etter all volden som har vært, og han berømmer den nylig frigitte opprørslederen Xanana Gusmaos opptreden i forbindelse med tilbaketrekkingen.

- Forsoning er en betingelse for et fritt og fredelig Øst-Timor. Gusmao viser at han er vil stå fast på det til tross for alt som har skjedd.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer