- Gledens dag, sier drapssiktet

HAMAR: - Det er nesten så jeg begynner å få tilbake en viss tro på rettssystemet, sier den 59 år gamle mannen som er siktet for drapet på 12 år gamle Bujar Gashi. I dag ble han løslatt fra varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha sittet fengslet siden pågripelsen 7. mars i fjor, har Høyesteretts kjæremålsutvalg under tvil åpnet dørene til friheten for den drapssiktede arbeidsformannen fra Hamar.

- En gledens dag, utbrøt siktede til sin forsvarer Trygve Staff da slutningen fra kjæremålsutvalget ble meddelt i ettermiddag.

Men den 59 år gamle arbeidsformannen fra Hamar, som hele tiden har hevdet seg uskyldig i barnedrapet, er innforstått med at friheten bare kan være av midlertidig varighet. 15. juni må han for tredje gang innta tiltalebenken og kjempe for sin uskyld i rettsapparatet.

Noe av det første som den drapssiktede gjorde etter at han mottok beskjeden om løslatelsen i dag, var å ringe sin nærmeste familie fra Hamar kretsfengsel. Det tok tid før han lyktes i å komme i kontakt med sine tre voksne barn i Oslo. De har daglig vært til stede og støttet faren under forhandlingene i to rettsinstanser.

59-åringen har fortsatt hus og en jobb å gå til. I lagmannsretten ga han uttrykk for at han gjerne ville tilbake på arbeidet og komme tilbake i normalt gjenge så snart som mulig etter en eventuell løslatelse.

Etter det NTB forstår er han blitt frarådet å flytte tilbake til hjemmet sitt i Hamar, der påtalemyndigheten mener Bujar Gashi ble drept med fem knivstikk. Det er tidligere framsatt alvorlige trusler mot den 59 år gamle mannen og hans barn.