Gledens dag

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tidligere helseminister Dagfinn Høybråten pakker nå sammen sakene sine etter fire år som statsråd, og får med seg et hyggelig klapp på skulderen idet han står i døra: Røykeloven er blitt en suksess både politisk og medisinsk. 70 prosent av velgerne er fornøyd med loven. Dessuten kan Statens folkehelseinstitutt slå fast at røykeforbudet på restauranter har bedret luftkvaliteten, redusert nikotininntaket og gjort livet mer behagelig for astmatikere. Kort sagt: Folk er blitt friskere og føler seg friskere, akkurat som statsråden og ekspertene sa da loven kom.

Høybråten fikk rett nok betydelig støtte i offentligheten, men opplevde selvsagt også både storm og sjikane fra folk som ikke likte loven. Som han selv sier: «Det koster å ta upopulære standpunkter». Desto triveligere er det selvsagt da å oppleve det motsatte. Men når alt kommer til alt, er det vel framsteg til fordel for allmennheten politikerne er til for. Så vi kan i dette tilfellet istemme det gamle ordtak: Nå hvil deg statsråd, det har du fortjent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer