– Gleder meg som en unge

Marit Kringlebotn (19) er klar for kommunestyret. Sjekk din kommune.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De siste to årene har Marit Kringlebotn jobbet som en helt for å stable på beina et lokallag av Fremskrittspartiet i hjemkommunen Surnadal i Møre og Romsdal.

I natt fikk hun full uttelling for arbeidet: Ikke bare er hun selv inne i kommunestyret, men hun får med seg en partifelle i tillegg.

- Han er 70 og jeg er 19, så vi har et bra aldersspenn, ler Frp-jenta.

Sjekk kommunestyret i din kommune her!

Nervepirrende natt

Og i dag er Marit bare glad:

– Gårsdagen var utrolig nervepirrende. Valgresultatet for Surnadal kom ikke før over midnatt, så det ble noen lange timer, sier Marit Surnadal til Dagbladet.no.

Klokka halv ett i natt var hun inne.

–  Nå gleder jeg meg som en unge! Første kommunestyremøte er 18. oktober. Klokka 18.00, ler Marit.

KLAR TIL DYST: Marit Kringlebotn (19) startet Surnadals første lokallag av Frp, og nå er hun inne i kommunestyret. Foto: ARNE V. HOEM
KLAR TIL DYST: Marit Kringlebotn (19) startet Surnadals første lokallag av Frp, og nå er hun inne i kommunestyret. Foto: ARNE V. HOEM Vis mer

Forhåpentligvis får hun tid til å fortsette økonomistudiene i Trondheim ved siden av politikken, men de to siste årene har det blitt mest politikk og litt mindre studier.

Brenner for eldreomsorg

I den gamle Sp-bastionen Surnadal har Arbeiderpartiet fått flest stemmer i årets valg, og nå pågår forhandlingene om hvem som blir ordfører i kommunen.

Selv om det ikke blir Fremskrittspartiet, har Marit Kringlebotn klare meninger om hva hun vil jobbe for i hjemkommunen de fire neste årene.

– Vi må styrke eldreomsorgen, det brenner jeg for. Og skole. Surnadal scoret veldig dårlig på Forbrukerrådets servicetest nylig, og det betyr at folk ikke får det de ønsker seg av kommunen sin. Derfor er det viktig at vi gjenreiser servicen i kommunen, sier Marit Kringlebotn.

Nå håper hun Frp vil klare å sette sitt preg på kommunestyret.

– Vi er forresten tre stykker under 20 år i kommunestyret, og det er jo positivt, sier Marit Kringlebotn.

Hjemme i Sauda sitter Kristine Espeland Rafdal (17) og venter på de siste personstemmene før hun kan slippe jubelen løs.

Men mest sannsynlig blir Sp-politikeren det yngste kommunestyrenedlemmet ikke bare i hjemkommunen, men i hele landet.

Sjekk Dagbladet.nos fylkes- og kommuneoversikt her!

Hva synes du om valgresultatet? Skriv en Leserkommentar!

<B>PÅ VEI INN:</B> Sps Kristine Espeland Rafdal (17) avventer de siste personstemmene før hun slipper jubelen løs som Norges yngste kommunestyremedlem i Sauda.