- Gleder meg til Monsen-søksmål

- Og få med deg at jeg er sarkastisk, sier statssekretær i Barne- og likestillingsdepartementet.

ANGRIPER MONSEN: Statssekretær Lotte Grepp Knutsen tar ikke Filosof og Fritt ord-vinner Nona Karin Monsen seriøst.
Fotograf: Yngve Kveine
ANGRIPER MONSEN: Statssekretær Lotte Grepp Knutsen tar ikke Filosof og Fritt ord-vinner Nona Karin Monsen seriøst. Fotograf: Yngve Kveine Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Statssekretær i Barne- og likestillings- departementet Lotte Grepp Knutsen fyrer av en bredside mot Nina Karin Monsen, som i dag varslet et omfattende søksmål mot staten i kjølvannet av den nye ekteskapsloven (se faktaboks).

- Det er selvfølgelig alvorlig at hun vil sakssøke staten. Men innholdet i det Monsen sier, det tar jeg ikke seriøst, sier Knutsen til Dagbladet.

- Inge kristne ville giftet segMonsen hevder den nye loven setter spørsmålstegn ved gyldigheten til tidligere inngåtte ekteskap og mener at «ingen kristne ville ha giftet seg» under den nye loven. Monsen vil trekke Staten for retten for å prøve den nye loven juridisk, med sikte på å avskaffe den.

- Vi krever å ha et ekteskap som er basert på våre verdier og vår tro, sier Nina Karin Monsen til Dagbladet.

Utsagnet får alle plugger til å tenne i Barne og likestillingsdepartementet, som hadde ansvaret for å innføre den nye ekteskapsloven.

- Dette søksmålet er basert på en logikk som sier at når flere får tilgang til en institusjon, så får den mindre verdi. Jeg ser med interesse på at rettsapparatet skal få prøve seg på denne typen logikk, sier Knutsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.