Raset i Gjerdrum

- Gleder oss til å åpne skolen igjen

Gjerdrum barneskole er nå erklært trygg. - Noen vil nok synes det er skremmende å komme tilbake på skolen, men vi skal gjøre alt vi kan for at barn og ansatte skal føle seg trygge på skolen, sier rektor Ann-Merethe S. Rønning.

BLE EVAKUERT: Gjerdrum barneskole lå innenfor området som måtte evakueres i Ask sentrum etter leirraset 30. desember. Nå er evakueringen rundt skolen opphevet. Foto:Lars Eivind Bones / Dagbladet
BLE EVAKUERT: Gjerdrum barneskole lå innenfor området som måtte evakueres i Ask sentrum etter leirraset 30. desember. Nå er evakueringen rundt skolen opphevet. Foto:Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det har gått en uke siden Gjerdrum-samfunnet ble rammet av det enorme kvikkleire-raset, der ti mennesker mistet livet og rundt tusen personer ble evakuert. Gjerdrum barneskole ble også evakuert, men ble i kveld erklært for trygg.

- Vi er veldig glade for å kunne åpne skolen vår igjen. Vi har veldig mange som er berørt på skolen, og da er det å komme tilbake til en så normal hverdag som mulig spesielt viktig. Derfor har vi også hatt undervisning siden tirsdag, akkurat som planlagt, sier rektor Ann-Merethe S. Rønning til Dagbladet.

Barnepsykolog

De 335 elevene har delvis hatt hjemmeskole og delvis uteskole. Flere titalls elever har blitt evakuert i forbindelse med raset.

- Vi har også hatt klasserom som er bemannet med lærer og annet personell på begge hotellene der de evakuerte befinner seg, sier hun og fortsetter:

- Noen elever er naturligvis mer berørt enn andre, så de sørger vi for at får raskt hjelp. De tre første skoledagene har gått veldig fint. Våre dyktige ansatte er allerede godt trent i å håndtere barn i veldig mange forskjellige livssituasjoner, sier Rønning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer