Gleder seg over homseforsikring

Finansminister Gudmund Restad har nå pålagt Kredittilsynet å påse at homofile samboere likestilles med heterofile samboere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gro Lindstad ble helt paff da hun forsto at hennes livsforsikring ikke omfattet hennes kvinnelige samboer. Øystein Djupedal (SV) tok kontakt med finansminister Gudmund Restad, og Restad handlet raskt.

- Det var raskt ekspedert av Restad. Jeg ble kjempeglad da Øystein Djupedal ringte og fortalte at saken var i boks, forteller Gro Lindstad, som tidligere var leder av Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH).

Det var Øystein Djupedal som stilte Restad spørsmål om det ikke nå var på tide å la være å diskriminere homofile samboende. På mindre enn 14 dager fikk Djupedal svar, og Kredittilsynet sitt pålegg.

- Jeg er imponert. Alt skjedde på en gang, forteller Gro Lindstad. Hun var den egentlige årsaken til at Djupedal tok opp spørsmålet. Da Lindstad fikk jobb som politisk rådgiver i SV, inngikk hun i en kollektiv forsikringsordning. For sikkerhets skyld ringte hun til forsikringsselskapet Samvirke for å sjekke om samboeren hennes ble tilgodesett hvis hun skulle falle fra. Svaret var nei, ikke fordi Samvirke ikke ønsket det, men fordi de hadde fått pålegg fra Kredittilsynet om ikke å likestille homofile og heterofile samboere.

- Kredittilsynet har vært en propp i denne saken, uvisst av hvilken grunn, mener Lindstad.