Gleder seg til å jobbe med «mørkemannen»

Miljøkriger Inger Lise Hansen vil bli KrF-nestleder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Da Kjell Magne Bondevik ble nestleder i KrF var han 27 år gammel. Den rekorden vil Inger Lise Hansen slå i helgen.

Navn: Inger Lise Hansen

Alder: 25

Bor: I Oslo, men er Vestfolding fra Åsgårdstrand

Sivilstatus: Gift med David Hansen

Aktuell: Har vært leder KrFU i to år. Stiller til vervet som nestleder i KrF på helgens landsmøte

- Det er litt vågalt å velge meg, men jeg har lyst til å gjøre en solid jobb for partiet, sier 25-åringen, som kan bli KrFs yngste nestleder.

Etter 2005-valgkampen, der KrF gikk på et stort nederlag, kritiserte hun moderpartiet for å fokusere for mye på kampen mot at homofile skal få gifte seg gjennom en kjønnsnøytral ekteskapslov.

Miljøpolitikk og fattigdom 

Til daglig bor hun i Oslo, der hun leder ungdomsorganisasjonen KrFU. Hun vil ta med seg flere av ungdomspartiets kjernesaker inn i vervet som nestleder.

- Fattigdomsbekjempelse, miljøpolitikk og å trekke ungdommen til partiet, sier hun raskt, når Dagbladet.no spør hva som står øverst på dagsorden.

- I stortingsvalget 1997 stemte en av tre førstegangsvelgere KrF. Nå skyr de unge partiet. Hva skjedde?

- Folk trenger politikere å identifisere seg med, uansett alder. Vi har et stort potensial for å vise fram et bredere og yngre KrF, sier Hansen.

<strong><b>MILJØ OG FATTIGDOM</b>:</strong> I mange år har hun fungert som ungdomspartiets miljøsamvittighet, nå vil hun bli nestleder i KrF. Foto: Espen Røst/Dagladet
MILJØ OG FATTIGDOM: I mange år har hun fungert som ungdomspartiets miljøsamvittighet, nå vil hun bli nestleder i KrF. Foto: Espen Røst/Dagladet Vis mer

- Mange forbinder KrF med litt trauste, alvorlige politikere og pekefingermoralisme?

-  Jeg synes ikke det er vår oppgave å være moralsk pekefinger. Vi skal være tydelige i verdipolitikken, men ikke moralistiske, sier Hansen.

Ikke redd «mørkemannen»

Selv mener Inge Lise at Høybråtens «mørkemann»-stempel er ufortjent, selv om de ikke er enige i alle politiske saker.

- Personlig synes jeg ikke han er noen mørkemann. Jeg gleder meg til å jobbe med Dagfinn om jeg får muligheten. Om det var motsatt hadde jeg ikke giddet det, sier hun.

Hansen er ikke innstilt av valgkomteen. Det er derimot rogalending og sentralstyremedlem Ellen Solheim og trønder og tidligere statssekretær Odd Anders Whit. Men hun får helhjertet støtte fra tidligere miljøvernminister Knut Arild Hareide.

SAMLET TROPP: Fra venstre: Avtroppende nestleder Knut Arild Hareide, KrFU-leder Inger Lise Hansen, partileder Dagfinn Høybråten og nestleder Dagrun Eriksen på vårmøte med pressen i fjor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer