Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gleder seg til barnet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit håper å kunne gi den ventende tronarvingen en så normal barndom som mulig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprins Haakon feiret i formiddag 30-årsdagen i beskjedne former med familie og venner på det kongelige landstedet Mågerø på Tjøme. Før fødselsdagslunsjen møtte de vordende foreldrene et utvalg pressefolk. Barnet som ventes i januar var selvsagt et svært aktuelt tema.

Kronprinsparet ga klart uttrykk for at de ønsker å gi den kommende datteren eller sønnen en mest mulig normal oppvekst - inkludert mest mulig skjerming fra mediene.

- Vi gleder oss veldig og satser på å gi barnet en så trygg oppvekst og så normal barndom som mulig, sier kronprinsen.

Etter kronprinsparets ønsker vil det bli lagt stor vekt på å gjøre barnet oppmerksom på de pliktene som følger med rollen som tronarving, men også de privilegier og positive muligheter til å gjøre noe bra.

Jubilanten fikk også spørsmål om det var en lykkelig kronprins som feiret sin 30-årsdag på Mågerø i dag.

- Ja! var kronprinsens svar.

- Vi er veldig heldige som har funnet hverandre. Bryllupet, reisene og studieåret i London har vært med på å forme oss og gjort oss godt. Nå ser vi fram til å flytte inn på Skaugum og legge fundamentet til vår nye tilværelse. Det er en god følelse.

Kronprinsparet forteller at de har lagt mange planer for den nærmeste framtida, uten å oppgi hva de konkret har fore.

- Vi jobber langsiktig med ulike planer, både her hjemme og i utlandet, blant annet i nært samarbeid med Utenriksdepartementet. Vi vil også bygge videre på utdannelsen og kanskje jobbe i nær kontakt med ulike organisasjoner, uten av vi nå kan si noe om hvilke, fortalte kronprins Haakon.

FAMILEIDYLL: Ari, Maud Angelica og bestemor på Mågerø i dag Foto: Bjørn Sigurdsson/SCANPIX
VORDENDE FORELDRE: Kronprins Haakon feiret 30-årsdagen med et godt grep om Mette-Marit i dag. Foto: Bjørn Sigurdsson/SCANPIX