Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gleder seg til fødselen

Klinikksjef Thomas Åbyholm ved Kvinneklinikken på Rikshospitalet lover Baby Behn topp utstyr og trivelige lokaler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi ser fram til fødselen. Dette er både hyggelig og spennende for oss, sier professor Thomas Åbyholm til Dagbladet. Som sjef for Kvinneklinikken ved Rikshospitalet har han i lang tid forberedt staben, med seksjonsoverlege Tore Henriksen og overjordmor Berit Rønnes i spissen, på prinsesse Märtha Louises nedkomst. Den vordende moren var i går formiddag innom sykehuset for kontroll. Baby Behn lar foreløpig vente på seg. - Alt står bare bra til med mor og barn. Det er helt normalt med ukentlige kontroller den siste tida av svangerskapet, sier informasjonssjef ved Slottet Wenche Rasch.

Lyse rom

Hvert år fødes cirka 2000 barn ved Kvinneklinikken på Rikshospitalet. 20 prosent av dem forløses ved keisersnitt. Barselposten ligger i etasjen under forløsningsposten og dermed i nærheten av nyfødtposten. Barselposten har bare ett- og tosengsrom, og er organisert etter «rooming-in»-prinsippet. Det innebærer at babyene oppholder seg inne hos mødrene sine hele tida. Thomas Åbyholm kan ikke uttale seg om hvordan klinikken vil legge forholdene til rette for prinsessen og hennes nyfødte, men lover førsteklasses service.

Topp utstyr

- Utstyret er helt topp, og lokalene er lyse og fine. Alle rommene har egen dusj, toalett, TV og telefon, sier Åbyholm. Både kronprinsen og prinsessen ble født på Rikshospitalet, mens kong Haralds mor, kronprinsesse Märtha fødte alle sine tre barn hjemme.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media